Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Itt az MSZP végjátéka?

2016. április 25. - Öreg Harcos

MSZP összeborult a Fidesszel Zuglóban, Szigetváron és még ki tudja hol. Dunaújvárosban egy megállapodást felrúgva rontják a balodal nyerési esélyeit, miközben a sajátjai vágtak alá annak a Botka Lászlónak, akit sok baloldali látna szívesen a miniszterelnöki székben, miközben Orbán Hillert polírozza. Puch László még mindig a párt vezetői között van befolyásos megyei elnökként. Tóbiás Józsefet, az MSZP elökét pedig láthatóan nem zavarja, hogy milyen hülyeségeket mondanak vagy csinálnak az elvtársai. Mi Öreg Harcosok láttunk már ilyen szétesést, csúnya vége lett az SZDSZ-nek, az MDF-nek és az FKGP-nek is, az MSZP is elindult ezen a lejtőn a politikai szemétdomb irányában.

Itt legújabb szockó botrány: már az MSZP-ellenességgel nem vádolható Népszava is úgy fogalmazott, hogy Fidesz-MSZP koalíció van Zuglóban, ugyanis a Fidesz és az MSZP képviselői együttesen úgy szavaztak, hogy támogatják a kormányzati elképzeléseket és egyben felszólítják a programot amúgy ellenző polgármestert, Karácsony Gergelyt, hogy kezdjen tárgyalásokat a kormányfő várba költözését is előkészítő Liget Projekttel kapcsolatban. Majd hamarosan jött a hír, hogy az Index információi szerint három napot kapott a zuglói MSZP, hogy bontsa fel azt a Fidesszel kötött paktumot, amelyben a helyi szocialisták a városligeti múzeumnegyed megépítése mellett foglaltak állást. Aztán Kunhalmi Ágnes azt nyilatkozta, hogy ők nem szoktak egymásnak ultimátumot adni, amit tetézett egy olyan Horváth Csaba - Tóth Csaba közlemény, amitől szégyenében több városligeti fa rügyezése megállt.

A végére várva... (fotó: MSZP facebook / 444.hu)

Dunaújvárosban is áll a bál, ott a szocik a DK-nak tettek keresztbe, a korábbi megállapodást felrúgva egy gyilkossággal gyanúsított fideszes lemondása miatt megüresedett önkormányzati képviselői helyért vívott időközi választási küzdelemben a DK ellen indítanak jelöltet, és Gyurcsányék szerint az MSZP a megállapodás egyoldalú felmondásával a Fidesznek adja át ezt a körzetet, és ezzel veszélyeztetik az ellenzéki győzelmet.  

Botka Lászlónak is a sajátjai találtak be, akik arra próbálták rákényszeríteni, hogy foglaljon állást a miniszterelnök-jelöltségről. A szegedi polgármester ezzel máris támadások kereszttüzében találta magát, és azt mondta párttársairól: "Ingyen nem lehet valaki ilyen hülye". Botka nyilvánvalóan arra célzott ezzel, hogy nem véletlen az, hogy az őt ért fideszes támadásokkal egy időben akarják megtudni sajátjai tőle, szándékozik-e harcba szállni a miniszterelnökségért.  

A Magyar Narancs pedig az írta, hogy érdemi következmények nélkül zárult az MSZP-t mélyen érintő, híres szigetvári „betegmalac-botrány” is, miután sem az eredeti nyilatkozatot tevő szoci támogatással mandátumot szerzett Vass Péter polgármestert, sem a „fogyatékos korcsok” likvidálását a Facebookon támogató szigetvári MSZP-elnököt nem érte retorzió.

Vass Péter amúgy az MSZP listáján szerzett mandátumot a Baranya Megyei Önkormányzatban, és - ahogyan a HVG nyomán a Magyar Narancs is megírta - idén 433 millió forintért vásárolt be földekből az ellenzék által hevesen támadott állami földárveréseken. Azonban a szocialistákat a jelek szerint mindez nemigen zavarta, a polgármester mégis szakított velük február 18-án, amikor elfoglaltságaira való hivatkozással kilépett a párt megyei közgyűlési frakciójából, amely ezzel meg is szűnt, Vass ugyanis megtartotta a mandátumot, de az MSZP mégcsak lemondásra sem szólította fel. Viszont a helyi szocik hálásan ütik az Együtt szigetvári politikusát, aki a helyi fideszes erősember legkomolyabb kihívójának látszik jelenleg.

Egy neve elhallgatását kérő szoci azt mondta a Magyar Narancsnak, hogy szerinte "el kellene dönteni, hogy az MSZP és a tagsága kalmárként, avagy harcosként áll a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez. Az immár több mint fél évtizede aktuális kérdés megbeszélésére viszont szerinte egyre kevesebb a lehetőség, miután a párton belüli kommunikáció katasztrofális; szerinte ez a folyamat már a Gyurcsány-korszakban megkezdődött, amikor a miniszterelnök-pártelnök a Fidesz-féle vezérkultusz átvételére tett kísérletet. A párton belüli fórumok kiürültek, a pártvezetés pedig szerinte olyan, mint egy részvénytársaság igazgatósága, amely egyre több részvény felvásárlásával biztosítja be magát, miközben a cég piaci értéke folyamatosan csökken."

És az MSZP politikai kalmárságára van számos példa. Nemrégiben írtunk Hillerről, aki a Fidesszel dörgölőzik, Puchról és a pécsi csokitolvajokról, akik sajátos technikával intéztek irodabérletet és arról, hogy egy hangfelvételen arról hallottunk beszélni szocialista politikusokat a Józsefvárosban, hogy a párt helyi szervezetének fekete kasszájába ki, mennyi pénzt hozott, és mi is volt az év végi egyenleg. Már akkor is megírtuk: az MSZP képtelen változni, alkalmatlan a kormányváltásra.

Az MSZP agóniája évek óta tart, de az utóbbi időben már teljesen egyértelművé vált, hogy halálos kimenetelű lesz az az agysorvadás és gerinctörés, amiben a Magyar Szocialista Párt szenved. Mi Öreg Harcosok reméljük, hogy ez a haláltusa már nem húzódik soká, mert az a fekélyes bűz, amit az MSZP áraszt a közéletben már nehezen viselhető, ráadásul az anti-orbánista oldalnak kifejezetten jót tenne, ha kicsit frissülne az erő.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr908658898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása