Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Bérmunkásokkal gyűjtet aláírást a Momentum?

2017. január 30. - Öreg Harcos

Egy érdekes hírdetést találtunk az interneten, miszerint az ilovediakmunka.hu a Budapest belvárosba toboroz civil szervezetnek 800 forintos órabérben aláírásgyűjtéshez diákokat a január 30 és február 19 közötti időszakra, napi 4-6 órára.

Ebben az időszakban - ha nem tévedünk nagyot, akkor - csak a Momentum Mozgalom (MoMo) által szervezett "NOlimpia - Nem az olimpiára, Igen a jövőnkre" népszavazási aláírásgyűjtés zajlik.

Pletykákat hallottunk már arról, hogy bérmunkában is gyűlnek az aláírások a MoMo-nál, de eddig ezt csak a momentumosokkal kapcsolatban terjesztett dékás konteónak gondoltuk, amíg valaki el nem küldte nekünk ezt a linket. (Közben úgy tűnik, hogy a hirdetést törölték, de a google nem felejt, itt a tárolt változat.)

Viszont az Index két hete még arról számolt be, hogy a Momentumnak akkor 150 tagja és 500 aktivistája volt. 

Mi, öreg harcosok csak azt nem értjük, hogy ha a tagságról és aktivista bázisról szóló számok valósak voltak két hete, majd érezhetően erős hype alakult ki a MoMo gyűjtése körül, közben beszállt a gyűjtésbe az LMP, az Együtt és a Párbeszéd is, akkor mi szükség van a diákmunkásokra?

És miből van pénze a bérgyűjtőkre az állítólag független momentumos fiataloknak?

momo.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr1412169880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása