Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Üzenet Botka Lászlónak

2017. január 08. - Öreg Harcos

Úgy tűnik, hogy Botka László erőt gyűjtött a nyári elvtársi pofonok után, és beleállt abba a szerepbe, amit már 2014 nyarán fel kellett volna vállalnia. Viszont most sem sikerült eltalálnia a megfelelő hangot. Hacsak nem az volt a célja, hogy eleve kudarcos legyen a kísérlete az ellenzék élére való felállásra. Viszont, ha nem egy újabb bábszínházi műsort látunk, akkor volna néhány jó tanácsunk neki.

Botka László a minap előadta a szögedi keményfiút és azt mondta: vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Sőt, az Indexnek azt is mondta, hogy a következő hetekben, legkésőbb tavaszig kell dönteniük az MSZP–DK–Együtt–PM pártoknak: a kormányváltásra vagy a túlélésre játszanak.

Nos, mi öreg harcosok láttunk már egy s mást. Botka javaslata nem sokban különbözik a 2014 januári összefogásként elhíresült ellenzéki roncsderbitől, hiszen Botka nem akar előválasztást, nem néz szembe a baloldal személyi problémáival és ez alapján úgy tűnhet, hogy hiányzik belőle az a politikai innováció és megújuláskészség, amely képes lenne kimozdítani a holtpontról a jelenlegi ellenzéki térfelet.

Botka amúgy júliusban a szoci tisztújítás után az Indexnek még úgy nyilatkozott, hogy ő is lát arra utaló jeleket, hogy az MSZP-ben sokan alibizni akarnak 2018-ban, nem a győzelemre, hanem csak a 20-30 parlamenti mandátumra hajtanak, továbbá annak a véleményének is hangot adott, hogy a tervezett koordinált indulást a DK-val nem támogatja, mert szerinte az csak Gyurcsánynak jó, meg néhány szocialistának, aki elosztotta már a lista első helyeit. És akkoriban még azt is jelezte, károsnak tartja, hogy néhány MSZP-s vezető elősegíti a látszatát annak, hogy a párt összejátszik a Fidesszel.

Namármost, mivel lett ugyan az a szoci és dékás brancs jobb, mint fél évvel korábban? Ha nem lesz előválasztás, nem lesznek kiátkozva a Fidesz-MSZP barátság olyan ikonjai, mint Puch László, Tóth Csaba vagy Hiller István, akkor mitől lesz jobb és hitelesebb az a bagázs, akinek az élére Botka áll?

Mitől működne jobban a mai ellenzék legnagyobb átkával, a fideszes tábor kovászát adó Gyurcsány Fletó által vezetett DK-val összefogott ellenzéki roncsderbi akkor, amikor összefogás-álca mögé bújva ők ölték meg a legtöbb valóban innovatív és megújulásra törekvő ellenzéki kezdeményezést az elmúlt 4-5 évben?

Szerintünk Botkának ebben a helyzetben két alternatíva közül köllene választania: vagy beleállni az előválasztásba úgy, hogy a miniszterelnök-jelölti pozíció is kinyílik (természetesen a kisebb pártokat is megnyugtató, megbízható online alapú előválasztás technológia kiválasztásával), vagy hitelességi alapon elkezdeni egy új választási párt gründolását, ahová nem kerülhet be egyetlen hiteltelen tróger sem. Botka és az ellenzék vállalható és győzni akaró része így megszabadulhatna a káros Gyurcsány, Puch, Hiller és a tóthcsaba-féléktől egy huszáros vágással, és egyúttal fel lehetne építeni egy hiteles, vonzó és erőteljes ellenzéki csapatot Hadházy Ákossal, Juhász Péterrel, Karácsony Gergellyel és Kunhalmi Ágnessel (mielőtt a szoci bénázásba kínjában nevetve belebolondul).

Nem egyszerű feladat ez, de a durcás ultimátumozás akkor szolgálhatja csak az ország érdekét, ha van benne innováció, ha képes vonzó alternatívát képezni a bűzlő és az egyre erősebben magába szippantó posvány helyett, amelyet jelenleg az Orbán-Vona-Gyurcsány politikai Bermuda-háromszög fémjelez.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr8412109047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása