Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Kerék-Bárczynak igaza volt Gyurcsány-ügyben

2017. február 07. - Öreg Harcos

Önleleplező hétvégén vagyunk túl. A Demokratikus Koalíció (DK) saját maga fedte fel lapjait, és egy merész hajtűkanyarral elkezdett érvelni a DK önálló listája mellett. Van ebben meglepő? Valójában nincs, hiszen Kerék-Bárczy Szabolcs szépen megjövendölte ezt.

A hivatalos nyilvánosságban a DK évek óta a céltalan és értelmetlen "összefogás, összefogás, összefogás" lázában ég. Ez az a fundamentalista paradigma, amely szerint a jelenlegi politikai helyzetben és választási rendszerben, egyetlen egy és csakis egy üdvözítő út van minden ellenzéki párt előtt: közös listát és közös jelölteket állítani, és arra a listára felvenni boldogot és boldogtalant, aki Orbánt le akarja váltani, gondoljon bármit a másikról és a világról. A radikális tévtan hívei szerint, aki ettől bármi eltérőre akárcsak gondolni mer: valójában "Orbánsátán" ügynöke és bérence, és csak a Fidesz hatalomban maradását szolgálja, és semmi mást.
fotó: index.hu
Ez a szélsőséges vallás dogmáit tekintve kapott némi gellert, amikor Gyurcsány Ferenc érdekében állónak látta a Liberálisok és Fodor Gábor kiszorítását. Ekkor az érv a párt nem létezése és lényegtelensége volt. Ezen döccenő után a baloldal Facebook-tálibjai, a DK kommentelő kommandói Fodort kitagadták. A szépséghiba csak annyi, hogy közben rejtett alkuval a szintén nem létező MOMA elnökét, Bokros Lajost bevásárolta magának a DK. A nyilvánvaló ellentmondás okozta kognitív disszonancia feloldásának eszköze a "csak" szó repetitív ismételgetése volt.
Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Botka Lászlóval nem megy tovább a Molnár Csaba DK-alelnök és Molnár Zsolt szocialista budapesti tótumfaktum alkuja, és hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje immár egyáltalán nem kér Gyurcsány Ferencből, csak a DK-ből, mint pártból maximum, akkor nagy bajba keveredett a párt amely egyedül és kizárólag akar nyerni, a párt amely kizárólag és mindekor egyedül képviseli az egyetlen örök igazságot, ami mindig éppen azonos az akkor aktuálisa Gyurcsány Ferenc által képviselt taktikai szándékkal.
A DK valós stratégiája évek óta változatlan. Külön listán indulni, egyéni választókerületekben koordinálni, de nem a győzelem és új szavazók megszerzése érdekében, hanem az MSZP régi szavazóinak megosztása, elhappolása érdekében. Szemben akár az LMP, akár az Együtt stratégiájával, a DK nem új szavazók megszerzése érdekében törekszik erre, hanem az MSZP lenyomása érdekében. Ugyanakkor fundamentista imámjaik hangzatos imái évek óta mélyen ülnek a DK-sok füleiben, így csak nagyon kemény és hirtelen kormánymozdulattal lehetséges átállítani őket más hitre.
Erre mindig a legjobb a morálisnak hazudott megsértődés politikai apropóját kivárni avagy megteremteni. Ezt tette meg vérbeli populista módjára Gyurcsány Ferenc a szombati évértékelőjében. A hazug sértődés alapja egy nemlétező, titkos összeesküvés, amely azért titkos, mert minden olyan párt, amely Gyurcsány Ferenc nélkül képzeli el a jövőjét és 2018-at már erről nyilvánosan is beszélt. Gyurcsány Ferenc egy nyilvános tényen háborodott fel művi módon, mert ezzel tudja elfordítani a DK hajóját végre abba az irányba, ahová a párt már évek óta hajózik. Erről írt Kerék-Bárczy Szabolcs is a közelmúltban.
Mert hiszen világos, hogy a DK szerint már évek óta kizárt az ellenzéki győzelem 2018-ban. Gyurcsány 2022-ben szeretne visszatérni, és az ellenzék vezére lenni. Ezért nem akartak előválasztást, hiszen akkor Gyurcsánynak vagy meg kellett volna méretődnie, vagy hátra kellett volna lépnie. Ezért nem akarnak most már nyilvánvaló  módon közös listát se. Hiszen ők sosem akartak volna új szavazókat szerezni, csak az MSZP meglevő szavazóit akarják elvenni.
De ha Botka az MSZP listavezetője, aki az ország legnépszerűbb politikusa, ez nem fog menni, mert Gyurcsány csak a DK meglevő 7-8 százaléknyi, öregedő választója akarja. Ők most lecserélhetik az oltárképeket, és Lánczos Vera meg a Galamus volt szerkesztősége elkezdhet tombolni a Facebookon azzal, hogy valójában a DK a megtisztulás érdekében, morálisan megalapozott sértődöttségben az igazság birtokosa, amikor külön listát fog állítani 2018-ban. De persze ha ugyanezt az LMP vagy az Együtt teszi, akkor ők viszont Orbán bérencei és árulók.
Hogy ezt így hogy? Hát, valóban nem kerek és nem is igaz, de menni fog. Egy nagy hazugsággal. De az már Őszödön is ment. Ugyebár.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr5112189766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása