Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Mi lesz így az LMP-vel?

2017. április 19. - Öreg Harcos

Érdekes bejelentés tett az LMP egyszemélyes agrártagozatát jelentő Sallai Róber Benedek: kiszáll a politikából, mert elege van abból, hogy szívatják, de csak a ciklus végén, mandátuma lejártával távozik az országgyűlésből. Mi értelme volt ennek a bejelentésnek? Hogy lesz így narancsos bukta? 

Sallai Róber Benedek (SRB) az Indexnek adott interjút, és azt találta mondani, hogy „amíg nem látja be a társadalom, hogy kollaborálás és megalkuvás helyett változásra van szükség, az ellenzék magányos harcosait a hatalom tönkreteszi.” Milyen fájdalmasan igaz. És?!


Majd azt is mondta SRB, hogy „a Fideszt 2018-ban nem lehet legyőzni, utána pedig hiába fogy el a lenyúlt EU-s pénz, Orbánék a politikai hatalmat átváltják gazdaságira, és bármikor visszatérhetnek, mint 1989 után a kommunisták.” (Erre ugye az LMP-nél tökösebb ellenzéki pártok azt mondják, hogy el kell venni a jogtalanul vagy a jog átírásával szerzett vagyont, SRB és az LMP ezek szerint nem így gondolja.)

Mindeközben keserűen azt is elárulta, hogy amióta politikus lett, vegzálják az ő egyesületét is, szétesik a gazdasága, nincs ideje a családjára: úgy döntött, kiszáll, mert egy élete van. De nem most, most csak azt jelzi, hogy valószínűleg 2018-tól már nem lesz ott a parlamentben. Szomorú ez, de...

De mi, öreg harcosok soha sem fogjuk megérteni, hogy ennek az interjúnak mi értelme volt. SRB kiszáll a ciklus végén, most még marad, viszont tudja, hogy ő maga úgy sem tud változtatni, pedig milyen borzasztó minden, mennyi mindenen kellene változtatni. Persze SRB azt is elmondta az interjúban, hogy ő soha nem függött közpénztől, képviselői fizetéstől, meg ő nem is a fizetésért politizál, de azért 2018 tavaszáig jó lesz az a fél milla havonta, tehetetlenség és fenyegetettség érzése ide-oda. Persze, értjük, ha akarjuk.

Viszont azt nem értjük, hogy akkor most mi a koncepció az LMP-nél? Mert ebből a befordultunk, feladtuk cuccból nem lesz kormányváltás, a különindulós kamikaze taktikából sem.

Némi derűre ad okot, hogy Hadházy néhány hónappal ezelőtt - helyesen - megengedően beszélt a többi ellenzéki párttal való együttműködésről. Mert lelke mélyén felelősen tudja, hogy csak akkor lehet megverni a Fideszt, csak akkor lehet őket alkura kényszeríteni, ha több egyéni és listás mandátum lesz 2018 után az ellenzék kezében. Ebben vékonyan még benne van a győzelem esélye is, de a Fidesz többségének legyőzése biztosan.

Márpedig ez a technika a suicid LMP számára tabu. Maga az együttműködni kész társelnök mondta sokszor: vagy 2018 van, vagy semmi, utána már nem lesz értelme semmilyen választásnak, és vissza is megy az állatorvosi praxisába.  

Mi, öreg harcosok azt javasoljuk, hogy keressen az LMP magának olyan - nem politikai öngyilkossághoz vezető - stratégiát, amivel van valós esély a Fideszt legyőzni, és helyrebillenteni az ország szekerét. Szerintünk most van egy olyan Momentum, amit igazmondással, Párbeszéddel, több ezer lelkes fiatallal Együtt érdemes lenne kihasználni. Ez tudna olyan repedéseket okozni az orbáni rendszeren, amit még a kétfarkúak sem tudnának lefesteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr8112435957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása