Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Már az LMP is a beteg jobboldali demagógia útján jár? Talán mégsem.

2016. július 10. - Öreg Harcos

Még mi öreg harcosok is azt hittük, hogy egy párt, amelyik nevében hirdeti, hogy lehet más a politika, az valóban valami újat, emberit, a mocskospolitikusságtól eltérőt fog művelni. Ehhez képest eddig leginkább arról szólt ez a párt, hogy Schiffer András családi örökségét beteljesítve Orbán egykori ügyvédje minimum miniszterként vagy miniszterelnökként kerülhessen fel a családi büszkeségfalra, de az igazán bénító mélységi mámor csak most éri el az LMP-t.

Schiffer akarnoksága megosztotta a pártot is, belső konfliktusai odáig jutottak, hogy eddigi szövetségese, Vida Attila országos elnökségi titkár, az LMP bábmestere is szembement vele, és Schiffer jobbnak látta ideiglenesen visszavonulni.

Schiffer bejelentése után pár nappal már feltettük a kérdést: mi következhet Schiffer kiszorítása után?

Ahogy akkor megjósoltuk: tévedés azt hinni, hogy most majd jön egy mérsékeltebb, kevésbé antikapitalista, kevésbé EU- és menekültellenes, kevésbé jobboldali LMP. Logikusan ugyanis egyáltalán nem ez következik Schiffer távozásából.

Az a jobboldali világ ugyanis, amely most elérte Schiffer kiszorulását, lényegesen nyitottabb a Jobbikra, jobboldalibb és rendszerváltás-ellenesebb, mint azt Schiffer politikájából láthattuk. Így most logikusan az LMP útja egy még jobboldalibb, a Jobbikkal még inkább együttműködést kereső, a rendszerváltás és Európa alapértékeit még inkább tagadó politika lehet.

Ezt mutatja az is, hogy az LMP álláspontja az október 2-i szégyenletes, alaptörvény-ellenes, uszító kvótareferendum ügyében megegyezik a Fideszével és a Jobbikéval.

Most szólunk Szél Bernadettnek és a társelnökséget hamarosan elérő Hadházy Ákosnak, hogy ne dőljenek be a Jobbikkal haverkodó vidéki erősembereknek, mert ebben a politikában nincs benne a parlamentbe jutás, mert ezért a szavazóbázisért az LMP nem tud versenyre kelni a cukiskodó Jobbikkal. 

Ez a játék már csak azért sem hozhat sikert, mert a Fidesszel torkig levő szavazóik elsősorban olyan fiatal városi értelmiségeik voltak, akik díjazták az LMP vagányságát és harcos zöldségét, de ugyan ezek a szavazók szolidárisak is, akik értik, hogy milyen hatalmas és ártalmas demagógia Orbánék kvóta- és EU-ellenes népszavazása, ezért csalódva fognak elhúzni az egyre áporodottab szagot árasztó, a jobboldali demagógia útját járó LMP-től.

És ha az LMP a konzervatív szavazókat is szeretné megszólítani, akkor finoman jeleznénk, hogy Ferenc pápa szerint "nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz." Szerinte üres szavak helyett jó cselekedetekre van szükség, ezért úgy fogalmazott, hogy

Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migrásnsban, akit el akarnak kergetni.

Na, ezzel szemben nézzük meg mit mondanak a szerencsétlen háborús menekültek ellen uszító fideszes-jobbikos álkeresztények. Reméljük, hogy az LMP nem erre a gyűlöltre és emberi butaságra építő Orbán-Vona tandemre akar felkapaszkodni. 

Frissítés - AZ LMP SZERINT A MENEKÜLTÜGY MÉGIS KEZELHETŐ KVÓTARENDSZERREL

Néhány órája ezt az üzenete kaptuk Hadházy Ákostól, miután a fenti írásban azt kértük tőle és Szél Bernadettől, hogy ne dőljenek be a Jobbikkal haverkodó vidéki erősembereknek, mert ebben a politikában nincs benne a parlamentbe jutás, mert ezért a szavazóbázisért az LMP nem tud versenyre kelni a cukiskodó Jobbikkal:
Nem dôlünk be :)
hadhazy_uzenet.png
Ma pedig ezt a közleményt adta ki az LMP:

LMP: a menekültügy kezelhető kötelező kvótarendszerrel 

Budapest, 2016. július 11., hétfő (MTI) - Az LMP el tudja fogadni, hogy az Európai Unió kötelező kvótarendszerrel kezelje a menekültügyet, a párt ugyanakkor nemzeti hatáskörben tartaná a menekültkérdés rendezését. 

    Meszerics Tamás, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője, valamint Ungár Péter, az Európai Zöld Párt LMP-s elnökségi tagja nyilatkozott erről az MTI-nek hétfőn, azzal kapcsolatban, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap közölte: a magyar baloldal azzal, hogy támogatta az EP jelentését a kényszerbetelepítésről, világosan állást foglalt a kérdésben. Dömötör Csaba arra szólította fel a baloldali ellenzéki pártokat, hogy tegyék egyértelművé álláspontjukat a népszavazással kapcsolatban, válaszoljanak igennel vagy nemmel, hogy támogatják-e a kényszerbetelepítést.
    Meszerics Tamás azt hangsúlyozta: kölcsönös és együttes, szolidáris európai felelősségvállalásra van szükség a menekültügyben, amiben mindenki részt vesz, meghatározott feltételekkel. Emlékeztetett: az unió már tett lépéseket ebbe az irányba, például a schengeni határok védelmének új rendszerével kapcsolatban.   
    Most az Európai Parlament a hétéves költségvetése félidejű felülvizsgálatát előkészítő jelentésében arra kérte fel az Európai Bizottságot: hozzon létre egy bonus-malus rendszert a kölcsönös és közös felelősségvállalás jegyében - ismertette az EP döntését a politikus. Hozzátette: ez alapján értékelhetők lesznek az egyes tagországok, és ha pénzügyi büntetésre köteleznék őket, az elkülönítve folyjék be a büdzsébe.
    Ez még nem döntés, a határozat kötelező betelepítést nem tartalmaz - jelentette ki a képviselő, hozzátette ugyanakkor: "minden további nélkül el tudom fogadni, hogy kötelező kvótarendszerrel kezeljük a menekültügyet".
    Ungár Péter, az Európai Zöld Párt LMP-s elnökségi tagja pártja álláspontját ismertetve azt hangsúlyozta: a kormány által kezdeményezett népszavazás nem oldja meg a migráció által okozott problémákat, ugyanakkor a bevándorlás kérdéseit nemzeti hatáskörben kell megoldani. Megjegyezte: azt mindenki el tudja dönteni, részt vesz-e a népszavazáson. 
    Rámutatott arra is: a magyar emberek jogos elvárása, hogy az ország határai biztosítva legyenek. 
    Kijelentette: a kormány többször is támogatta a kvótát. Ide sorolta, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-ben kötelező világkvóta szükségességéről beszélt. 
    Az uniónak lehet egy olyan átfogó megoldása a problémára, aminek a kvóta is része - közölte.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr238877932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása