Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Kolbász Győző, Mackó Laci és Nárcisztikus Gyuri

2017. január 28. - Öreg Harcos

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország, ahol már évek óta uralkodott Kolbász Győző, miután lenyomta Mackó Laci és Nárcisztikus Gyuri csapatait a választásokon. Kolbász az évek alatt valódi kiskirályságot épített fel az általa kivégeztetett köztársaságocska helyén, ebben a legfontosabb partnerei a Döbrögi klán voltak. A Kolbászisztánná vált kiskirályság egy szomorú, magáramaradt országocska lett, ahol csak egyre nőtt a szegénység, és egyre hatalmasabb lett a csalódottság. Kolbász Győző azonban még időben rájött, hogy hatalmának megtartásához egykori ellenségeire, Mackó Lacira és Nárcisztikus Gyurira van a legnagyobb szüksége, hiszen saját híveit leginkább a róluk festett kép felmutatásával tudja legjobban feltüzelni.

Mackó Lacival könnyű volt a dolga, mert neki csak a páncélt kellett ismét feltölteni, azt a félét, ami kulccsal nyílik, és amilyet korábban máshol már évekig őrzött, és meg kellett adni neki a lehetőséget, hogy az immáron saját páncéljában lévő értéket legalább szinten tartsa. Nárcisztikus Gyuri viszont másképp működött, és ezt Kolbász is tudta. Gyurinak mindig is lelke volt, és a korábbi bukás után a hatalmas szeretet- és szereplésvágya még nagyobb lett, mint korábban. Győző ebben segített neki, behívattatta a királyi tévébe, tele rakatta vele a híradót, és még egy olyan nyilatkozata is előkerült még a Nagymedve uralkodása utáni időkből, amikor Kolbász azt mondta, hogy ő a medvés fiúk közül már akkor egyedül csak Nárcisztikus Gyuriban látta meg a tüzet. 

Fotó: nagyM / Indafotó

Kolbász és Mackó jól megértették egymást, mindketten szerették a teli páncélszekrényt, és magasról tettek Kolbászisztán népére. Kolbász és szolgái pedig ügyeltek arra, hogy Mackónak ne essen bántódása. Mackóval Szörnyeteg Lala tartotta a kapcsolatot, és az évek alatt kialakult egy felebaráti véd- és dacszövetség közöttük, a biznisz pedig ment, ász júzsüöl. Mackó cserében saját csapatában keverte a hurkalét úgy, hogy véletlenül se erősödjenek meg tőle a társai. Szerencsérjére ehhez mindig talált társakat. Gyurka pedig szerepelt, és látszólag boldog volt, de Kolbászisztán boldogtalan népe már rég nem akarta Nárcisztikus Gyurit újra nyeregben látni.

Mindeközben egyre többen döntöttek úgy, hogy saját gyermekeik jövője érdekében megdöntik az országot teljesen tönkretevő Kolbász hatalmát, viszont azok, akik kicsit bátrabbnak, tehetségesebbnek és erősebbnek tűntek, azokat rögtön megpróbálta levadászni Szörnyeteg Lala, Mackó Laci és Nárcisztikus Gyuri csapata is. 

Viszont egy napon Szörnyeteg Lala rájött, hogy Kolbász egyre inkább saját családjára alapoz a kincstári arany enyvezésében, és Lalának talán az sem tetszett, hogy Kolbász egyre mélyebbre fúrja magát annak a Nagymedvének a bundájába, akit korábban még együtt gyűlöltek az apródiskolában.

Kolbász nem esett kétségbe, mert eddigre már Kolbászisztán igazságszolgáltatása is a kezében volt, Boltos Péter és Mambó Tücsi számára nem létezett olyan mustáros folt, amit le ne tudtak volna vakarni Kolbászról és hűséges szolgáiról.

Kolbász számára azonban fontos volt, hogy az általa sokat szidott, de Kolbászisztánnal szövetséges pénzosztó Kékszakállföldje úgy láthassa, hogy nem csak Kolbász hangja hallatszik a Nagymedve visszavonulása után szebb időket remélt országban. Ennek a látszatnak a fenntartására egy ideje - főleg Lala lelépése után - kincstári hirdetésekkel tömte Libamáj Sanyi tévéjét is, ahol sokat tettek azért, hogy Nárcisztikus Gyuri egója újra felépülhessen, de azok az ifjú igazmondók, akik valóban feldöntenék Kolbász székét csak akkor láthatóak, ha úgy tűnik, ők valójában csak Nárcisztikus Gyurival veszekednek.

Egy napon Kolbász Győző úgy döntött, hogy ad Mackónak egy újabb feladatot, ezért fekete páncélkocsiját küldette érte, és Hatvankodó birtokára hozatta, ahol megbízta azzal, hogy vegye meg a kolbászkritikus Kisharsona című lapot, ahol óvatosan, de szidhatják Győzőt is, de az sem baj, ha időnként megírják az igazmondókról, hogy valamin megint veszekednek. Stróman Pubi pedig adott is egy páncélszekrénnyi pénzt Mackónak, hogy abból az új helyére kerülhessen a Kisharsona.

Kolbász és Mackó azt gondolta, hogy az általuk elkövetett bűnök soha nem érik el Kolbászisztán elnyomott népének ingerküszöbét, de ebben tévedtek. Az ifjú igazmondók egy szép napon felkerekedtek, a kolbászt megették, a mackót aludni vitték a barlangba, Gyuri pedig végre kapott egy főzőműsort Libamáj Sanyi tévéjében, itt végre nyilvánosan is nyugodtan megihatott néhány pohárral.

Az ország népe pedig elzavarta a pöffeszkedő Döbrögi klánt, a bűnözőket lecsukatták, és visszavettek tőlük mindent, amit elloptak, közben kibeszélték a problémáikat, nem veszekedtek többet egymással és mással sem, odafigyeltek arra, hogy gyerekeik okosak legyenek, és többet ne dőljenek be a butaságnak. Így lettek végül a világ egyik legsikeresebb országa abból a kurázsiból, ami mindig is megvolt bennük. És addig éltek, amíg meg nem haltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr7612161877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása