Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Őszöd igazsága és Dunaújváros

2016. június 06. - Öreg Harcos

Mi, öreg harcosok már számoljuk a perceket, amíg a dunaújvárosi ellenzéki kudarc után a Demokratikus Koalíció és blogjai megállapítják, hogy a DK-s jelöltre leadott 243 szavazat valójában rehabilitálta Gyurcsány Ferencet mindenért, pedig ez az állítás csak egy önáltatás, gőgös hazugság lenne.

Az MSZP ostoba és alkuszegő politikája mindenkit megfosztott egy ellenzéki siker esélyétől. A dunaújvárosi MSZP évtizedek óta legendásan össze van bútorozva a helyi Fidesszel. Ez a korrupt érdekközösség néhány ember számára anyagilag hasznos, de a várost csak egyre mélyebb válságba taszítja. Nem az egész MSZP ilyen, de sok helyi szervezete minden ellenzéki kibontakozás akadálya.

fotó: index.hu

Amíg Puch László meghatározó háttérember marad az MSZP-ben, amíg Zuglóban Tóth Csaba a helyi fideszesekkel karöltve hordja szét Zuglót, és amíg az MSZP nem kergeti szét a dunaújvárosi szervezetét, addig az MSZP tisztességes politikusai is fogjai lesznek saját alapszabályuknak és megújulásra képtelen pártjuknak.

A választók dunaújvárosi üzenete világos: ha nincs hiteles ellenzéki együttműködés, nem segítenek az ellenzéki győzelemben. De látható az is, hogy Gyurcsány Ferenc pártja képtelen a győzelemre önállóan. Ráadásul érdemben még az ellenzék szavazatait se sikerült növelni, így óva intenénk mindenkit attól, hogy túlbecsülje a DK eredményének jelentőségét.

Sok pártnak vannak tisztességes helyi politikusai, az MSZP-nek is, a DK-nak is, és másoknak is. Közülük versenyben ki kell választani majd az egyéni jelölteket. De az őszödi politikai tragédiát a tizedik évfordulón elviccelő volt miniszterelnöknek illő szerénységgel kell viselkednie: Dunaújvárosban a pártja is vesztett, ahogyan vesztett az egész ellenzék. A sok pártra szakadt ellenzéki szavazókat pedig éppen az ő elutasítottsága miatt nem lehet összeadni automatikusan sem most, sem máskor.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr528783760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása