Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Nem lehet más a gyűlölet

2017. szeptember 06. - Öreg Harcos

Veszélyes útra lépett a Lehet Más a Politika Ron Werber alkalmazásával. Az elmúlt másfél évtized után Magyarországnak nem olyan politika megújulásra van szüksége,  amely az indulatokra, megosztásra és a negatív kampányra épít. Eddig mindez idegen volt az LMP-től, de mostantól ha csak pozitív kampányt folytatnak, Ron Werber miatt ettől még ez a negatív kampány lesz igaz rájuk is.

Mit szól most Lányi András? Mit szól most Sólyom László? A Védegylet alapítói, aki később LMP-alapítól lettek ezért kezdtek politizálni? A 2002-es MSZP-kampány és a határontúliakkal szembeni 2004-es kampány mesterének mi köze az LMP posztmodern politikájához?

Nem értjük, nem is lehet mindezt érteni.

Hiszen egy új politikai kultúrában más tanácsokra, más hangulatra van szükség. A magyar politikai közösséget megosztó konfliktusok helyett az együttműködésre.


Lehet, hogy Ron Werber segíteni tud Széll Bernadettnek a személyes épülésben, de megy ezzel előre az ország? Az önállóan induló, senkivel semmilyen együtműködésre nem hajlandó LMP nem teljesíti be azt a hivatást, amire a magyar politikában alkalmasak lennének. Sok, tisztességes környezetvédő és más aktivista munkája veszik most kárba.

Ron Werber alkalmazása azt mutatja, hogy a semmilyen együttműködésre senkivel nem hajlandó LMP újra, immár harmadszor az 5 százalékra megy, az egyéni választókerületekben való együttműködés-hiány miatt sok mandátum veszik majd el, és kerül fideszes kézbe az állva maradó LMP-s jelöltek miatt. És akkor újrakezdődik 2018-ban az LMP-s verkli, 4-5 parlamenti képviselő tisztességes munkája, amely sehova sem tart, és semmit sem old meg.

A politika akkor lehet más, ha ezen túllép Széll Bernadett, és hajlandó végre együttműködni. Legalább a Momentummal, az Együttel és a Párbeszéddel. A saját választói is ezt várják tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr9612806776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása