Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Mesterházy Attila judáspénze?

2016. szeptember 08. - Öreg Harcos

Orbán Ráhel és Tiborc István bahreini útjának botránya két dologról szólt. Egyrészt az orbáni uralkodócsalád teljes kontrollvesztéséről a magánvagyon és a közvagyon összekeverésében, és utóbbi zsebrevágásában. Másrészt arról, hogy végre nyomon lehetünk, miért adta oda a Fidesz kezébe Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a 2014-es választást, és miért törekedett 2016-ban is újra megerősíteni pozícióját a vegetáló szocialista pártban.

A botrány kapcsán ismerkedhettünk meg Garamvölgyi Balázs tiszteletbeli bahreini magyar konzullal. Ő - a felek egybehangzó, nem cáfolt közlése szerint - Mesterházy Attila közeli barátja, korábbi egyetemi csoporttársa. A családi alapú barátságot összeköti, hogy szüleik is jóban voltak, hiszen Garamvölgyi és Mesterházy apja ugyanazon orvosi szakterületen dolgoztak nagy megbecsültségnek örvendve.


Tudtható, bár hazug cáfolatok megjelentek, hogy Garamvölgyi Balázs Mesterházy miniszterelnökjelöltségének egyik pénzügyi támogatója, a pénzügyi kérdések egyik szervezője. 2010-ben a bahreini tiszteletbeli konzul szervezte a szocialista politikusnak a külföldi tanácsadóit, így szerepe messze több, mint amit róla Mesterházy állít a nyilvánosságban ("néhány kampányrendezvényen vett részt"). Mi, öreg harcosok lévén számos szocialista, Mesterházytól azóta már eltávolodott másodvonalbeli MSZP-s politikust is ismerünk, akik meg is erősítették ezt az információt.

Garamvölgyi nem cáfolta, hogy PR-interjúk, webes domainek lefoglalása és honlapok üzemeltetetése révén részt vett az Orbán-kormány egyik legkorruptabb kezdeményezésének, a letelepedési-kötvény biznisznek az afrikai és arábiai népszerűsítésében. Még azt sem cáfolta hitelt érdemlően, hogy munkájáért jutalékot is kap Rogán Antal valamely korrupt szövetségesétől.

Tény, hogy volt egy olyan letelepedési kötvényforgalmazó cég, amely éppen 2013-2014-ben rendelkezett erre való jogosultsággal Rogán Antal kegyelméből. Amikor Mesterházy megbukott a választások után, rögtön ki is esett a cég a pixisből.

Most már az index.hu is megírta: 

A Heti Válasz derítette ki Garamvölgyiről, hogy MNKH-s kapcsolatai is vannak. A lap eheti száma szerint Garamvölgyi egy szaúdi családi tulajdonú, olajipari beszállítóvállalat, a Sherbiny Group igazgatója. Ez a cég korábban rendelt szolgáltatásokat egy Insomnia és egy Hilal nevű vállalkozásoktól. Ez utóbbiak pedig augusztusban megbízást kaptak az MNKH-tól arra, hogy Perzsa-öböl-menti országokban üzemeltessék a kereskedőház kirendeltségeit. (...)

De az Insomnia és a Hilal környékén nemcsak Garamvölgyi található meg, hanem meglepő módon Mesterházy Attila volt MSZP-elnök, jelenlegi parlamenti képviselő és köre is előkerül.

A Hilal ugyanis Mesterházy pártelnöksége idején az MSZP-frakció egyik legjobban fizetett külső tanácsadócége volt, sőt a Hilal Central Europe Kft. vezetője a mai napig Galambos Tamás, akire a Heti Válasz "a Medgyessy-Gyurcsány-éra miniszterelnöki sajtósaként" jellemez. Az Insomnia elnöke pedig Polgár Viktor, aki egykor Mesterházy főnöke volt a Hill and Knowlton Hungary PR-vállalatnál.

Mivel mi, öreg harcosok már sok mindent láttunk, és naivnak nem mondanánk magunkat, ráadásul a véletlenekben sem hiszünk, ezért megkockáztatjuk, hogy ezeknek a szoci hátterű baráti és pénzügyi csatornáknak lehetett némi köze ahhoz, hogy a Mesterházy vezette MSZP - finoman szólva - nem harcolt olyan keményen a 2014-es kampányban.

A baloldaliaknak érdemes elgondolkodnia azon, hogy Mesterházy újra az MSZP tagjainak legalább 30-40 százalékát tudja mozgatni a szavazatok szintjén. Bár Molnár Gyula nem szeret önmagára mint Mesterháy bábjára gondolni, de valójában nincs sok mozgástere. A frakciót Mesterházy embere igazgatja, és a szocialista pártelnökség is tele lett pakolva Mesterházy-káderekkel. Ennek ismeretében volna egy fogadásunk arra is, hogy jelenleg mi folyhat a színfalak mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr8511688743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.09.09. 11:28:03

Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása