Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Pukli a rengetegben

2016. szeptember 05. - Öreg Harcos

Lesújtóan káros, rossz interjút adott az előző pénteken Pukli István a Magyar Időknek. Tételmondata szerint ő az oktatási rendszert akarja megváltoztatni, "nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél", és baloldali kormányt nem akar.

Hát, ez így egyben nagyon szánalmas. A hagyományos baloldali pártok rettentes állapotban vannak, másoknak a támogatottságuk kicsi, baloldali kormány azonban jó volna az országnak. De legalábbis egy olyan, ami baloldali is. Ennyit az értékekről.

(fotó: index.hu)

A politikusok hibáival vetekszik a civilek alázat nélküli, káros és önző politika-ellenessége. Pukli most leegyszerűsítően, differenciálatlanul kritizál minden nem jobboldali ellenzékit, holott a törésvonalak még csak nem is a borzalmas és szerethetőbb pártok között húzódnak, hanem ilyen meg olyan emberek között, akik különböző pártokban vannak. Vannak gyengék és árulók itt is, ott is, és vannak ügyesek, bátrak, hitelesek, itt is, ott is. Akár még az MSZP-ben is.

De ilyen elemzésre képtelen Pukli. A lopott fideszes pénzből csinált sajtótermék jutalomfalatkáiért szídja egy kicsit az agyonnyomorgatott ellenzéket. Ezzel neki jobb valójában nem lesz, az ügye nem megy előrébb.

Gondolhatnánk mindezek után, hogy valójában őt tényleg csak az oktatás megváltoztatása érdekli, és azért küzd. De igenám: ki az a bolond, aki az elmúlt egy év után nem látja, hogy a Fidesz semmit sem akar változatni a központosított, neo-kádárista oktatási rendszeren. Szépen kiszívták az indulatot a levegőből a nagy tüntetések óta. A tüntetések vezető súlyos kudarcot vallottak mind a szakszervezeti, mind pedig a civil oktatási oldalon. Szétszalámizták őket, és még néha az ilyen Pukli-féle, jobb sorsra érdemes civilek is elszegődnek a rendszer haszonos idiótáinak pár pillanatra. Hiszen Orbán örül, hogy Pukli az ellenzéket szídja leegyszerűsítően, addig sem kell az oktatási rendszerre bajlódni.

Naív, aki ma azt hiszi, hogy az Orbán-rezsimen belül lehet jobb oktatást csinálni. Nem azért, mert a jobboldal ilyen. Nem. A jobboldal és a jobboldaliság valójában nem ilyen, jobb és méltóbb ennél. Orbán Viktor és politikája viszont ilyen.

Így helyesebb volna ha Pukli is belátná: kormányváltás nélkül nem ér célt. Új pártot akár alapíthat, akkor ott lesz az együttműködési kényszer, hiszen az LMP önálló útja csak a Fideszt segíti.

Nincs más út, mint gondolkodni, és méltányos embernek maradni. Reméljük Puklinak legközelebb sikerülni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr211680257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása