Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Újabb ellenzéki messiás-jelölt lép le a színről?

2015. október 08. - Öreg Harcos

Eltávolodna az országos politikától, a jövőben pedig már csak polgármesteri teendőivel akar foglalkozni Karácsony Gergely, aki ezért nem indul újra a társelnöki posztért a Párbeszéd Magyarországért (PM) tisztújító kongresszusán. Erről adott hírt a fideszesek kedvenc napilapja, a Magyar Idők. Karácsony az egyetlen, aki Bajnai egykori csapatából szerepel a legkedveltebb politikusok TOP 10-es listáján. Mi lesz így az alig mérhető pártocskával? És ha már itt tartunk, mi van a PM által faképnél hagyott Együttel? És honnan bújik elő a várva várt új ellenzéki vezér, a ballib messiás?

A Magyar Idők megkeresésére Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy az ügyben még nem hozta meg a végső döntést, ugyanakkor elismerte, gyakorlatilag minden idejét leköti Zugló irányítása. Elmondása szerint a következő hetekben egyeztet a PM elnökségével, és pártját semmiképpen nem akarja „cserbenhagyni”, valamilyen módon a jövőben is szeretne részt venni az irányításban.

messisas.png

A fideszközeli napilap jó érzékkel hánytorgatja fel azt is, hogy a PM története nem szűkölködik cserbenhagyásokban: "Maga a párt is úgy jött létre, hogy alapítói kiváltak az LMP-ből, hogy szövetségre lépjenek a Bajnai Gordon-féle Együtt-tel. Miután választások során képviselőt juttattak a magyar és az uniós parlamentbe is, Karácsony pedig polgármester lett, a PM felmondta az Együtt-tel kötött választási szövetséget."

Viszont, ha Karácsony lelép a színről, akkor egy úgy járnak majd, mint anno az Együtt Bajnai távozása után, hiszen alig marad országosan ismert politikusuk, mivel a PM-nek Karácsonyon kívül még kábé két ismert arca van: Szabó Tímea országgyűlési képviselő, és az önkéntes brüsszeli száműzetésbe vonult Jávor Benedek EP képviselő, aki még az Együtt-PM szövetség jelöltjeként szerzett mandátumot.

Szabó Tímea állítólag újra indul a társelnöki pozícióért, de komor, nehézkes stílusa miatt az elmúlt másfél évben sem sokat emelkedett az ázsiója, vele nehéz lesz az alapjövedelmes csodafegyver ellenére mérhetetlen támogatottságú PM-et népszerűbbé tenni. A kérdés inkább az, hogy ki lesz a másik társelnök, aki a PM belső szabályai szerint egy férfi kell legyen.

A Magyar Idők a szinte ismeretlen Erőss Gábort emlegeti az egyik aspiránsként, de állítólag az is felmerült, hogy Jávor Benedek is harcba száll. Amennyiben az LMP-s szerepvállalása óta közismert, kedvelt és Brüsszelből is aktív Jávor átvenné a sármőr Karácsony helyét, akkor még lehet reménye a PM-nek arra, hogy valaki szóba álljon velük 2018-ig. Ha Erőss Gábor "új, bal, zöld" jön, aki a hírek szerint a PM stratégájaként mozog az Együttel való szakítás óta, akkor várhatóan nehéz dolga lesz Szabó Tímeáéknak. Ahogy az Együtt is megsínylette a Bajnai távozásával bekövetkezett arcvesztést. Gordon árvái viszont láthatóan nem törekszenek arra, hogy új vezért kreáljanak. Nem is nagyon jutottak az elmúlt egy évben 3%-os támogatottság fölé egyetlen közvélemény-kutatás szerint sem.

De talán azért nem aggódnak az Együtt-PM környékén, mert ők már tudják, hogy valaki egy titkos helyen tréningezi az ellenzéki messiást, Orbán valóban esélyes kihívóját. 

Óvatosnak kell lenni, mert a szocik messiás-jelöltjét már levadászta az ellen, pedig szegény Tóth Bertalan felkészülését olyan mágusok segítették, mint Puch László ex-pénztáros és Gát György nyugdíjas producer.

Persze, ha nem lesz más alkalmasabb jelölt, akkor még mindig ott a Jolly Joker, Gyurcsány Ferenc, és akkor valóban összejöhet Orbánnak a kádári 37 év.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr837950610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása