Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Erőss Gábor (PM) és a pozitív identitás

2015. szeptember 21. - Öreg Harcos

2015. szeptember 20-án, vasárnap időközi önkormányzati választást rendeztek Angyalföldön. A szocialisták majdnem kétharmaddal nyertek, a szavazáson a Párbeszéd Magyarországért Párt néhány szavazattal megelőzte a Lehet Más a Politika helyi jelöltjét. Ketten összesen alig kaptak több szavazatot 100-nál. Mindez azért fontos, mert a párt egyik vezető politikusa, Erőss Gábor blogján diadalittasan jelentette ki, hogy történelmi győzelmet aratott a pártja. A győzedelmes sokadik helyet azzal indokolta, hogy pártja új baloldali programja kapott megfelelő támogatást. Ezen elvi- és identitáspolitikai program alapja Erőss szerint az, hogy az LMP egy szar.

Szabó Tímea és Erőss Gábor (kép forrása: hirarena.com)

Kicsit bonyolíthatnám ezt most, de alapvetően ez az az elvi alap, ami a nagy sikerű szakításuk óta eltelt két év alatt a PM identitásának alapjává vált. A párt egy vezető politikusa egy csak és kizárólag általa sikerként értékelt párteredményt úgy indokolt tartalmi és megújulási üzenetekkel, hogy kifejtve mindezt csak az LMP-t tudja gyalázni. A blogbejegyzés háromnegyede szól "csak" az LMP-ről.

Schiffer András nem egy szent, de egy 60 százalékos MSZP-s győzelem mögött talán nem kellene ilyen sehova sem vezető küzdelmeket folytatni.

Arról pedig csak röviden érdemes megemlékezni, hogy mit jelent valójában a baloldali megújulás számára, hogy az ország egyik legbaloldalibb kerületének legbaloldalibb önkormányzati választókerületében ötven szavazatnyi igény volt a baloldali megújulásra és minden hasonlóra a PM részéről. Felmerül az emberben, hogy elgondolkozzon azon, hogy minderre mekkora kereslet lesz Orosházán, Mátraderecskén vagy Szekszárdon.

Ha a korábban a NATO-ból való kilépést követelő Erőss Gábor reálisan érzékelné saját helyzetét, akkor látná, hogy a most vasárnapi eredmény maximum annak a jele, hogy a baloldali országrészeken is csak egy kisebbség akar alapjövedelmet és más új baloldali ajándékokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr827806394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása