Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Egy újabb MSZP-s Fidesz-bérenc

2016. szeptember 19. - Öreg Harcos

Móricz Eszter - tanuljuk meg ezt a nevet. Több ez, mint hogy egyesek nem bírják a nyomást, több ez, mint hogy valakinek más a személyes meggyőződése. Az MSZP amúgy is jellegtelen, zavaros és káros népszavazási kampányának egy újabb állomásáról van szó. Ha tudatosan állt ki a 15. kerületi szocialista politikus a Fidesz mellett, akkor az a baj, ha netán véletlenül, akkor az.

Az elmúlt héten hosszú cikk jelent meg az Indexen, hogy milyen mély az érdekazonosság és az együttműködés a Fidesz és az MSZP között. A helyi korrupciós együttműködéseken túl látszik, hogy az országos politika szintjén is szüksége van egymásra a két pártnak. Ha nincs MSZP, akkor netán újnak, frissnek hatna az ellenzék, és jobb alternatívát állítana. Ha pedig nincs Fidesz, akkor bár az az országnak jó volna, de senki sem csepegtetne a megmaradásért cserébe pénzt és erőforrást, valamint médiát a szocialistáknak.

(fotó: Soós Lajos/ MTI)

Ebből látszik, hogy tudatos fideszes terv Mesterházy finanszírozása, Dobolyi Alexandra kinevezése és sok önkormányzati háttérmegállapodás támogatása. Ezek sorába szállt most be a népszavazási kampányban Móricz Eszter.

A menekültválságról beszélve nagyrészt felmondja a fideszes leckét. Sok iszlámellenes és álkeresztény műveletlenségről tanubizonyságot téve. A saját választói megosztottak az MSZP-nek. Simán lehet, hogy Móricz Eszter úgy érzi, jót tesz, mert kiszolgálja a szocialsita tábor egy részét. Lehet, hogy Móricz Eszter feladadot is kapott: "Esztikém, mondunk itt mindenfélét a menekültekről itt az országos sajtóban, de jó volna, ha te helyben beszélnél egy kicsit a valóságról, hogy lássák, nem vagyunk mi olyan puhányak" - és Eszter meg is tette, ami rá várt.

Kevesen tudják róla, hogy korábban fontos szerepe volt a sikeres, szocialista, most DK-s polgármester, Hajdu László MSZP-n belüli kivégzésében. Ő volt az, aki Molnár Zsolt egyik kulcsembereként dolgozott Budapesten az egyéni jelöltállítás során. Az ő bekötése egyértelműen a Mesterházy Attila-Molnár Zsolt érdekkör.

Amit tett, az árt az MSZP-nek, és ami rosszabb, árt a népszavazás ellen kampányolóknak, így árt az ügyben tisztességesen beszélő és ugyanígy dolgozó szocialistáknak is. És temészetesen mindez ár a 2018-as kormányváltás ügyének is, mert akiben nincs ilyen ügytartás, az a későbbi fideszes nyomást sem fogja bírni.

Az elmúlt hónapokban nem múlt el hét, hogy ne lehetett volna hallani egy újabb és újabb Fidesz-által megvásárolt szocialistáról. Vannak még ott tisztességes emberek, de lassan inkább le kellene ugraniuk a süllyedő hajóról.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr5311728019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása