Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Horn Gyula politikai sírjának fosztogatói

2016. július 03. - Öreg Harcos

Igen, kedves olvasó, jól érzi, itt most a Demokratikus Koalícióról lesz szó. Gyurcsány Ferenc a múlt hét végén arról beszélt, hogy szerinte most Horn Gyula a DK tagja lenne. Gyurcsány Ferenc hazudik. Horn Gyula ma az MSZP tagja volna, ha élne. De szerintünk sosem lépett volna be egy személyi kultuszra épülő, nem demokratikus elven szerveződő, zavaros vonalvezetésű pártba.

Az MSZP-vel épp szövetségkötésre készülő DK elnöke folytatja küzdelmét annak érdekében, hogy pártja legyen a legnépszerűbb baloldali ellenzéki párt. Erre – látva a szocialista tisztújítás lehangoló eredményét – minden esélye is megvan, hiszen vezetői szándékát egyetlen ember tudta volna megkérdőjelezni: Botka László. De a sikeres szegedi polgármestert a Hiller-Mesterházy-Molnár tengely megalázta, ezzel bizonyítva, valójában mind a 2018-as vereségben érdekeltek.

fotó: Sopronyi Gyula / Népszabadság

Horn Gyula sírját ennek ellenére állt neki Gyurcsány fosztogatni. Jó lecke ez barátjának, Molnár Gyulának is, aki annyira naiv, hogy azt hiszi, békében megegyezhet a volt miniszterelnökkel, előválasztás nélkül. E tekintetben Tóbiás Józsefnek volt igaza: Gyurcsánnyal nem lehet győzni, és távol kell tőle maradni. Most Molnár Gyula majd úgy csinál Gyurcsány Ferenccel egy nagy, közös Demokrata Pártot, hogy közben semmit sem változtat meg, ráadásul kígyót melenget a kebelén a volt miniszterelnök személyében. Aki megszerezni akarja az MSZP-t, nem szövetségként tudni.

A DK teljesen világosan külön listán akar 2018-ban indulni és nem összefogást akar. Csak jó alkut akar az egyéni jelöltekről az MSZP-vel, ami tönkreteszi a szocialista párt maradék beágyazottságát. Ehhez használja most Gyurcsány Horn Gyulát, aki – szemben Gyurcsánnyal – sosem lett volna áruló. A saját pártját eladósító, elhibázott székházvásárlásba bonyolódó Ferenc testvér hátrahagyott sok mindent, amivel Mesterházynak és Tóbiásnak kellett bajlódnia.Mi, öreg harcosok Molnár Gyula helyében vigyáznánk, hogy milyen ügyben és hogyan fog az ő nyakába adóságot rakva árulást elkövetni újra a volt miniszterelnök. Egy ilyen erkölcstelen alapokon álló pártba Horn Gyula be sem tette volna a lábát. Hiszen ő minden hibája ellenére a szakszerű kormányzást mindennél fontosabbnak tartotta, és a kisemberek érdekeit pedig nem figyelmen kívül hagyta kormányzása során, hanem mindvégig képviselte.

Gyurcsány számára a kisemberek is csak hatalmi játékának eszközei, ahogyan ugyanez számára Varju László, Molnár Csaba és Vadai Ágnes is. A DK nem Horn Gyula pártja, hanem Gyurcsány Ferencé. Már csak ezért sem ment volna közelébe sem Horn Gyula.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr198863856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása