Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Állj vagy röhögök – Andrások, ha tévednek

2016. május 17. - Öreg Harcos

Még bennünket, öreg harcosokat is lenyűgöz, milyen gyorsan alakít ki közös platformot Schiffer „a lehet más, de józan ész nem kell hozzá” András, Stumpf „elhagytam Simicskát, most már független vagyok” András és a Fidelitas önállóan ugyan nem jegyzett, de kormány kabaré-tréfamestereként tökéletesen helytálló triumvirátusa.

Mielőtt Schiffer András és Stumpf András Németh Szilárd nevezetes kivonulásával kapcsolatos álláspontját kritikai elemzés tárgyává tennénk, javaslunk egy fülészeti hangpróbát nevezett urak számára. (A Fidelitasnak nem javaslunk ilyet, hiszen őket azok a belső hangok vezérlik, melyeket elsőként a Fidesz kotta Josquin des Prez-e, azaz Habony Árpád jegyez le számukra.)

Aggasztó ugyanis, ha a férfikor delelőjén még innen levő emberek szövegértése akadozik. Schiffer például azt állítja, hogy „attól, mert valaki bunkó és rágalmaz, még nem antiszemita. Attól, hogy valaki egy demagóg beszélőgép, még nem antiszemita.” Stumpf András szerint „Szigetvári Viktor a legundorítóbbat vetette be vele szemben. Leantiszemitázta. Erre válaszolni nem lehet és nem is szabad.”

Na, ezért kellene a fülészeti vizsgálat. Szigetvári Viktor ugyanis nem antiszemitázott le senkit, így Németh Szilárdot sem. Meg lehet hallgatni. Az Andrások sirathatnák a korrekt vita hiányát, de zsidózás annak ellenére sincs ebben a műsorban, hogy a zsidó szó elhangzását ők ekképpen értékelik a fentiek szerint.

„Bármit be fognak vetni azért, hogy negligálják a magyar népszavazást”, mondja Németh Szilárd az Andrások fülének is kedves idegen háttérhatalmakat implikálva a mondat rejtett alanyaként. „Mindent bevetnek: az előretolt hazai politikusaikat”, folytatja a rezsibiztos, mire Szigetvári rutinosan közbeszúrja: „mondja csak: a terroristákat, mondja csak, terrorista vagyok”. Németh nem zavartatja magát, és folytatja: „és a hazai gazdasági érdekeltségeiket, mindent be fognak vetni”, mondja, amire Szigetvári ismét közbevág: „és a zsidók is biztos, képviselő úr”. Rezsibiztos cérnája el-, Andrások szíve pedig megszakad ezen a ponton.

Németh képviselő ekkor feláll és elhagyja a műsort, mintegy 4 másodperccel a műsoridő lejárta előtt. Úgy látszik, megtanulta a leckét: ha zsidózással vádolnak, kérd ki magadnak, mással ne törődj. Arról azonban, úgy tűnik, elfelejtett tájékozódni, hogy a rejtett alanyok, a brüsszeli „ők”, a háttérhatalmakat jelentik. Ami pedig nem más, mint a kódolt zsidózás.

Németh Szilárd nem tud kódolni – egy jóindulatú olvasatban legalábbis. Haragja és értelmetlen kivonulási gesztusa okkal fakaszt kárörvendő mosolyt a lankadó reményű ellenzéki szavazók ajkán.  Ritkán látható pillanat, amikor nyílt politikai vitában egy, éppen a magabiztosan előadott sületlenségeiről elhíresült politikus menekül ki a stúdióból.

Az Andrások még csak implikálják, de a Gyurcsány seggébe bújó bátor Eörsi Mátyás ki is mondja. Szigetvári provokált. Ejnye, na, milyen csúnya dolog ez már. Provokálni a katatón robotot, aki ugyanazt hajtogatja, legyen a kérdés bármi. Provokálni ahelyett, hogy az ész és értelem fennkölt aufklérizmusával győznénk le a Gólemet?

Eörsi és hitsorsosai minden bizonnyal nem nézték végig a műsort, de bizonyosan nem látták Indiana Jones-t a Frigyláda fosztogatóiban. Mert ha látták volna, bizonyosan emlékeznének arra a jelenetre, amikor több tucatnyi arab (migráns?) által körbefogott Indy egy adott ponton előrántja pisztolyát és nemes egyszerűséggel lelövi a handzsárját vérszomjas tekintettel forgató ellenfelét.

Így tett Szigetvári is. Rezsi Szilárd forgatta gülü szemét és a gyaurokat (bocsánat: a migránsokat és előretolt helyőrségüket, azaz a magyar demokratákat) kárörvendően megsemmisíteni hivatott habonyi érveit – aztán egyszer csak elcsodálkozott, amikor Szigetvári elővette a retorikai stukkert.

A káröröm nem szép dolog persze, de ki mondta, hogy a politika szép?

A teljes felvétel itt megtekinthető:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr168724414

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öreg Harcos: Állj vagy röhögök – Andrások, ha tévednek 2016.05.17. 14:39:01

Mielőtt Schiffer András és Stumpf András Németh Szilárd nevezetes kivonulásával kapcsolatos álláspontját kritikai elemzés tárgyává tennénk, javaslunk egy fülészeti hangpróbát nevezett urak számára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása