Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A Gyurcsány-párt alkalmatlan képviselői

2016. május 10. - Öreg Harcos

A mai napon szavazott az Országgyűlés Orbán Viktor miniszterelnök kvóta-referendum kezdeményezéséről. A populista politikai kampánytevékenység közben minden ellenzéki pártnak és álellenzéki szervezetnek kiváló lehetősége nyílt arra, hogy saját politikáját világossá tegye.

Az Index tudósítása szerint csak 5 független képviselő szavazott nemmel. Sem a DK, sem az LMP, sem az MSZP nem vett részt a szavazáson.
A Jobbik igen szavazata nem meglepő, Putyin szövetségeseként e párt sem gárda egyenruhában, sem cicás képekkel ékesítve nem tehet mást, mint amit Moszkvából kérnek. És ilyen ügyekben Orbán és Vona ugyanazon eligazításokra jár: gyenge Európát akar Putyin, ők pedig tudják a dolgukat.
Az LMP és az MSZP téblábolása ezügyben nem meglepő. Az MSZP folytatja fontos kezdeményezését a földlopások és a magas állami fizetések ellen, Schiffer András pedig újabb két év elteltével újra le akarja cserélni pártja szavazóbázisát. 
Az igazán érdekes dolog a mai szavazásban a DK távolmaradása. Parlamenti forrásaink szerint a Gyurcsány-párt képviselői nem azért nem vettek részt, mert ne akartak volna nemmel szavazni a javaslatra, hanem azért, mert nem értek be időben az ülésterembe. 
Ízlelgessük ezt még! Van egy párt, amely arrogáns dühvel hazudja magát az ellenzék egyetlen kormányzóképes pártjának, hiszen őket egy volt (és szerintük hibátlan, sikeres) miniszterelnök vezeti...
Ezzel szemben az igazság az, hogy ment már el kétharmados szavazás a távolmaradó Gyurcsány miatt. És most egyszerűen csak nem figyeltek oda, és egy fontos, szimbolikus kérdésben képtelennek mutatkoztak arra, hogy tegyék a dolgukat a parlamentben, amiért a szavazóik őket oda juttatták.
A Gyurcsány-párt immár sorozatosan képtelen jól szavazni. Késnek, nem figyelnek, mellényomnak. Joggal gondolják őket a választók mindenféle kormányzásra képtelennek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr48701844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása