Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Kész Zoltán, az ellenzéki csalódás

2016. március 29. - Öreg Harcos

Bombameglepetést robbantott Kész Zoltán, független országgyűlési képviselőről a Reflektor.hu. Az újfajta ellenzéki együttműködés sikeres mindapéldányaként megválasztott politikus Matolcsy György jegybankelnök legmocskosabb alapítványától, a Pallas Athéne Domus Animétől kapott támogatást egy, a jóléti állam jövőjéről szóló kötetre.

Egy valamirevaló ellenzéki politikus csak feljelenteni megy a mai Magyar Nemzeti Bank közelébe. Nem kér abból a mocskos pénzből, amely a forint gyengítésének a haszna Matolcsy zsebében. Ebből a pénzből lopnak el jó sokat ingatlanokra, elitfinanszírozásra és mára. Ezt a pénzt akarták közpénzből magánpénzzé, láthatatlan közvagyonná alakítani.

(fotó: Huszti István / index.hu)

És erre Kész Zoltán és alapítványa, a Szabad Piac Alapítvány pénzt fogad el tőle. A könyv témája érdektelen, lehet szakmai, lehet politikai. Sokakat foglalkoztató kérdés ez, de nem ilyen közpénzből kell kutatni. Ráadásul nem titkolva ezt. Hiszen ha már elfogadta ezt a pénzt Kész Zoltán, akkor tisztességes lett volna önként, nyilvánosan bevallani ezt a munkát. 

Nincs ez rendben. Sok ellenzéki választó reményét veri szét most Kész Zoltán. Sok párt és civil segített neki. És ők mind nem azért támogatták Kész Zoltánt, hogy a Fidesz egyik legkorruptabb intézményétől fogadjon el pénz. Mit gondolnánk, ha Gréczy Zsolt a Századvégtől kapna pénzt egy dalszöveg-kötetre? Mire gondolnánk, ha Szigetvári Viktor választási tanulmányait a Nézőpont finanszírozná? Esetleg, ha Juhász Péter korrupcióellenes oknyomozó könyvét a Mészáros és Mészáros Kft, támogatná?

A Fidesztől ilyen pénzt elfogadni tilos. Kész Zoltánnak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr448544170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása