Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Orbán szégyent hoz a magyarokra

2016. február 15. - Öreg Harcos

Évtizedekig kell majd magunkról tisztítanunk azt a mocskot, amivel Orbán Viktor miniszterelnökként beszennyezi hazánkat. A hétvége német sajtója újra attól volt hangos, hogy a magyar miniszterelnök éppen szétverni készül az Európai Uniót. Történelmi kár ez, ami történelmi lemaradást fog okozni.

Nem az számít önmagában, hogy ott „nyugaton” mit gondolnak rólunk, mit gondolnak Orbánról. Hiszen sok mindenben tévedtek az elmúlt évtizedekben is nyugati szövetségeseink. Nem mindenben van automatikusan igazuk. Lehetne akár az is, hogy Orbán okosan, keményen, felelősen felhívja mások figyelmét közösségünk, tágabb szövetségi rendszerünk hibáira. De nem ez történik.

A szégyen tekintete (fotó forrása: 24.hu)

Mára teljesen egyértelmű, hogy a magyar miniszterelnök a valóságtól elszakadt, öntelt úton jár, és kaladorpolitikájának alárendelte a magyar nemzeti érdeket. Immár nyíltan, tudatosan veri szét az Európai Uniót. Ebben számára csak jó apropó, alkalmas ügy a menekültválság és a brit kilépésről szóló népszavazás előtti alkufolyamat. Sem nem az a célja, hogy a menekültválságot megoldja akár így, akár úgy.  Sem pedig nem az, hogy hazánk számára valóban jó feltételeket alkudjon ki a David Cameronnal folytatott tárgyalások során.

Orbán célja immár kizárólag az, hogy hazánkat kivezesse a ma ismert EU-ból. Jelenleg is több sebességfokozata van az európai közösségnek. Van, aki számára csak szabadkereskedelmi övezet néhány további előnnyel. Van, akinek valutaunió, bankunió és belső határok nélküli, szoros közösség. Van, aki félúton jár, és tagja ugyan a schengeni övezetnek, de nem vezette még be a közös valutát. A magyar miniszterelnök most arra készül, hogy a lehető legnagyobb országcsoportot szakítsa le a szorosan felzárkózni akaró országokról, és Moszkva valamint Brüsszel között félúton több önrendelkezéssel, kevés gazdasági növekedési eséllyel erényt kovácsoljon a leszakadásból.

Nem hibátlan az EU, nem ártatlan bárányok az unió központi hatalmai, de aki magyar miniszterelnökként nem a szorosabb és jobb integrációért küzd, az elárulja a jövőt. És még szégyent is hoz ránk közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr978391544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása