Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

G. Fodor és a gyűlölet

2016. január 25. - Öreg Harcos

A Fidesz 2002 óta folyamatosan erősödő gyűlöletközösséget tart fenn. Ennek végpontja Bayer Zsolt és G. Fodor Gábor. E szerzők és platformjaik minőségéről nincs mit mondani, felesleges minden szó, amelyet rájuk veszteget az ember. De a gyűlöletpolitizálásról érdemes beszélni.

G. Fodor Gábor általánosítva és konkrétumok nélkül emberek egyes csoportjait alávalóbbnak tartja másoknál. Erre a hatalomban levő publicista önmagának azt az erkölcsi felmentést adja, hogy az ellenséggel szemben mindent lehet. De nem minden jobboldali ilyen. Mert, aki kommunista, azzal bármit lehet szerinte. Mert, aki mást gondol, ráadásul nagyon mást, mint ő, azzal bármit lehet. Mert, akinek az „oldala” bánt már el bárkivel a másik oldalról méltatlanul, azokkal szemben mindenkivel mindent lehet. De ez, ami nem így van.

g_fodor_gabor.jpeg

G. Fodor Gábor (fotó: index.hu)

És ezért fontos, hogy Gulyás Gergely elhatárolódott G. Fodor Gábortól. A Fidesz alelnöke immáron sokadik alkalommal tesz arról, hogy hangja - hacsak pillanatokra is - elüssön a Fidesz értelmiségének hangjától. Lehet, hogy ez ugyanaz a Gulyás Gergely, aki közben a terrortörvény mellett érvel, és ugyanaz, aki számos jogtipró törvény tolt át önkezével a parlamenten.

De legalább maradt még benne valami, ami azt mondatja vele, hogy egy másik oldalon politizáló vezető politikus családjának megbecstelenítése még a hideg polgárháború mai fokán is elfogadhatatlan. (A Tóbiás József elleni támadást direkt nem linkeljük.)

Hacsak ennyi maradt mára a méltányosságból, azt a keveset is meg kell becsülni. Mert az elmúlt évtizedekben családi dolgokat nem igazán volt szokás támadni. G. Fodor most ezt sem tisztelte, mert gyűlöl. És a gyűlölet nem segít, sem kormányon, sem ellenzékben.

A szorongásszülte agresszió rossz tanácsadó. És ezért fontos, hogy az ellenzéki oldal se gyűlölje ellenfelét, hanem csak akar jobb lenni náluk. Mert ahogyan nincs kollektív baloldal, úgy nincs kollektív jobboldal se. A gyűlölet, a megbélyegzés dolgában pedig nem szabad felvenni a versenyt G. Fodorral és másokkal. Mert abból semmi jó nem származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr478311726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása