Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Simicska Lajos, a mestertroll

2015. október 23. - Öreg Harcos

A TV2 értékesítésének vadregényes története tartogat még meglepetéseket. Ezzel együtt az ellenzék számára mindebből semmi jó nem terem. Próbálkozhat Szigetvári Viktor és Braun Róbert ahogy akar, az ellenzék képtelen arra, hogy erőteljesen lépjen fel egy ilyen bűn ellen. Nem fog változni semmi, Orbán Viktor pedig majd röhög a markába.

2014-re a TV2 végleg válságba került a Tolvaly Ferenc és Pintér Dezső által tönkretett, a Sváby-Kereszty páros által válságban hagyott csatorna az elmúlt években csak csúszott lefelé. Folyamatos politikai helyezkedés, évről évre átalakított menedzsment és sok-sok bukott műsor jellemezte és jellemzi még most is a csatornát. 

Simicska Lajos: “A mi médiánk ellen fog állni, és kurvára le fogja szarni, hogy az Orbán mit akar” (fotó: mno.hu)

A hírszolgáltatás hol bulváros, hol elfogult volt, és a csatorna jól felépített brandjeit, mint a például a Naplót gyakorlatilag tönkretették. Pedig az RTL hideg professzionalitása mellett szükség volna egy másik kereskedelmi csatornára.

Az új helyzet érdekes. A korrupt emberek pénzének tisztára mosását gyakran figyelemmel kísérő ügyvédi irodák most meghasonlanak. A profi Weil, Gotshal und Manges házon belül is le tudná bonyolítani a cégbírósági nem peres eljárás első szakaszát. Csak tisztázni kellene, hogy valójában ki és miről tudott. Simon Zsolt vezérigazgató abban pedig biztos lehet, hogy a folyamat végén a vesztes fél fel fogja jelenteni. Vagy a tájékoztatás elmaradásáért, vagy hűtlen kezelésért.

Mi, öreg harcosok úgy látjuk, hogy ebből az egészből Orbán Viktor fog győztesen kikerülni. Az illiberális állam el fogja fojtani Simicska minden próbálkozását, és a Rogán-Habony-Vajna-Hajdú Péter-tengely győzedelmeskedni fog. Lehet, hogy cserébe kártérítést fognak fizetni, de győzni fognak. És majd jól kitömik pénzzel, állami hirdetéssel ezt az amúgy már működésképtelen csatornát.

Simicska, a mestertroll ettől még örülhet. Ha ügyes, összedől a Vajna mögé rakott hitelkonstrukció. Ha kitartó, akkor kivéreztetheti azt a csatornát, amelyet lehet, nem is akarna üzemeltetni. Ez mindenképp Vajnáék számára jelent gondot. És mindezt közben karba tett kézzel végignézi a független RTL, amely így is, úgy is nyertese a botránynak. Az ellenzék pedig ezzel messzire nem jut, akármit is csinál Szigetvári vagy Braun.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr678013503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása