Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A világpolitika, a tényező és a jobboldali politikus

2015. szeptember 17. - Öreg Harcos

Török Gábor jobboldali politikus interjút adott a Magyar Narancsnak, amelyben a politikai napirend formálása céljából személyes hatalmi érdekeivel összhangban nyilatkozott. Hogy a Magyar Narancsnak miért kell e cinikus politikus véleménye, elemzőink még elemzik. De az biztos, hogy szerinte Orbán Viktor immár világpolitikai tényezővé nőtte ki magát.

A tényezőnek levés önmagában nem erény és nem is eredmény. Pol Pot, Slobodan Milosevics egyaránt tényezők voltak, befolyásolták korszakaik politikai napirendjét is.

Török Gábor eredménynek és értékkel bírónak állítja be, hogy Orbán Viktortól zeng a világsajtó. Legutóbb a Washington Post, e baloldali elfogultsággal nem vádolható periodika emlékezett meg meleg szavakkal a magyar miniszterelnök felelősnek és távlatosnak semmiképpen nem nevezhető mozgásáról.

Török Gábor azonban nem csak Orbán Viktor felmentésében jár az élen, hiszen a sok senkivel szemben a magyar politikában, ő, mármint Orbán szót kért a nemzetközi porondon.

Mi inkább azt szeretnénk, hogy soha ne legyen olyan lázálmokban és egomániában szenvedő miniszterelnöke ennek az országnak, akiről azért beszélnek a világban, mert egyszerre árt a magyar, az európai és a világpolitikai érdekeknek. E tekintetben megelégednénk szürke kisegerekkel, akik csak kormányoznak, összekötik, ami szétszakadt és hasonlók.

Fontos elem a jobboldali politikus interjújában, hogy folytatja a baloldal tudatos tájékoztatlanság-tettetésen alapuló lejáratását és a Jobbik jelentette politikai alternatíva erősítését. Ebben a Vona Gáborral évek óta baráti viszonyt ápoló, őt egyetemre meghívó politológusból lett politikus nem árul már zsákbamacskát.

Török Gábor politikai érdeke, hogy a Jobbik legyen a Fidesz alternatívája. Ennek érdekében hallgat a párt orosz és iráni kapcsolatairól, és a kormányzóképtelen programjuk valóságos értékelésével is adós. Hiszen Török abban hasonlít a magyar politikusokhoz, hogy csak a ma, csak a pillanatnyi siker érdekli, a tervek érvényessége, a kormányzóképesség nem.

torokgabor.jpegKözös érdeklődés (Fotó:  

Csak a látszat, nem a valóság

Ha a valóság is érdekelné, akkor látná, hogy a Fidesz kormányzása szétesett. Orbán felelőtlenül és történelmi károkat okozva tévelyeg úgy, hogy közben sem az EU, sem a tagállamok, sem más hatalmak nem képesek felelősen gondolkodni.

Török aprólékosan próbálja összetolni posztjaiban a Jobbikot és az LMP-t mint leendő szövetségeseket, és közben nem látja, hogy mind az LMP, mind a DK, mind az Együtt és a PM nyújtott be érdemi javaslatot a parlamentnek a menenkültkérdés ügyében. E pártok politikusai sokat beszéltek is erről, míg a Jobbik csak megfelelni akart a magyok egy része indulatainak.

Az pedig, ha valaki másként látja a problémát, nem jobboldali módra, akkor az persze rögtön impotencia Török szerint. Nem azért, mert a baloldali választók netán olyat akarnak hallani, amilyet, nem is azért, mert esetleg az adott értékrend szerint az a helyes, dehogy. Azért impotencia, mert ellentétes a Jobbik politikai érdekeivel.

Célszerűségből sem képes a baloldali ellenzéket érvényesen elemezni immár a Török Gábor nevű politikus, mert nem érdeke hatalmilag. És politikus olyat nem tesz, ami ellentétes a hatalmi érdekeivel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr667794742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása