Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Az MSZP fideszes ügynökei

2016. július 05. - Öreg Harcos

Az elmúlt egy-két hét legfontosabb fejleménye a Magyar Szocialista Párt tisztújítása volt. Az új vezetésnek sok sikert kívánva meg kell állapítani, hogy a szocialisták tele vannak a Fidesz ügynökeivel. A három legfontosabb Mesterházy Attila, Hiller István és Molnár Zsolt. Egyiküket a pénz, másikukat a hiúság, a harmadikat pedig a titkosszolgálati világ vonzza. A leváltott vezetés néha úgy tűnt, akar győzni. Botkát politikai értelemben lemészárolták, és minden másban is a Fidesz kottája szerint járnak el. Akarnak ők bármit is 2018-ban?

Szanyi Tibor a múlt héten nyíltan arról beszélt már, hogy a tisztújítás után a Fidesz irányítja az MSZP-t. Molnár Gyula ügyészségi dolgokkal zsarolható és vannak mások is – mondta a volt elnökjelölt, botrányhős EP-képviselő. De kikre gondolt? Szerintünk Mesterházy Attilára, Hiller Istvánra és Molnár Zsoltra.

Fotó: Bődey János / Index

Mindhárman résztvettek azon puccs szervezésében, amellyel megbuktatták az MSZP egyetlen miniszterelnöknek alkalmas politikusát, Botka Lászlót. Hiller István már tavaly bejelentette indulását az MSZP Országos Választmányának elnöki posztjára. Molnár és Mesterházy pedig négykezű karmesterekként vezényelték közösen a szavazásokat a múltheti kongresszuson. Mesterházynak azért volt fontos ez a kongresszus, mert fideszes gazdái felé be kellett bizonyítania, hogy még rendelkezik befolyással. Bár pozícióra nem indult most, de embereit bejuttatta megfelelő helyekre. Gúr Nándor, Király József vagy Heringes Anita mind őt képviselik az elnökségben. Burány Sándor miatta lesz frakcióvezető-helyettes, és így Mesterházy végre bizottsági elnök lehet a Parlamentben, mégpedig a Költségvetési Bizottságnál.

Botka László eséllyel hívta volna ki Orbán Viktort, és a nép is elfogadná. Ezért kellett Hillernek, Molnárnak és Mesterházynak mindent elkövetnie azért, hogy megbukjon. Pedig a Kongresszuson Botka már a miniszterelnök-jelöltséget is elvállalta. Utána megalázták, majd most végképp lejáratják az MSZP bázisán azzal, hogy kamu-pozíciókat ajánlanak neki a nyilvánosság előtt üzengetve. Ezzel nem az a céljuk, hogy Botka elvállalja az új megbízásokat, hanem az, hogy a párttagsággal is elhitessék: Botka nem vállal semmit, hiú és kéreti magát. Ez Botka kivégzésének politikai végjátéka, és ebben társutas Molnár Gyula is.

Mesterházy már 2014-ben is megmutatta, hogy mivel szerinte nyerni nem lehetett, ezért Bajnai politikai legyilkolása és az ellenzék blokkolása az ő érdeke. Ezt el is érte. Most az a célja, hogy 2018 és 2022 között se történhessen semmi, és ennek érdekében veti latba befolyását a szocialisták körein belül. Jutalma nem marad el: bizottsági elnökség a Fidesz-kegyelméből, és valami morzsa a letelepedési kötvény biznisz környékén vagy másutt.

Hiller István hiú ember, Orbán szocialista kedvence. Néhány kávéval, néhány pozícióba helyezett Hiller-árvával a lelke már meg is van vásárolva, és ez lehetővé teszi, hogy nemzeti és szocialista fordulatot hajtson végre. Az amerikai és izraeli jobboldallal összekacsintva most az a célja, hogy ATV-s hátszéllel felkészüljön egy jobboldalibbnak, nacionalistábbnak gondolt világra. Rendes MSZP-s ilyenkor inkább radikálisan szembefordulna a Fidesszel, de Hiller inkább dörgölőzik. Szeretgeti a kerítést, visszafogottan hallgat az oktatási ügyekben, és tarja a markát. Amelybe emberein keresztül még filléreket is helyez a Fidesz.

Molnár Zsolt régi káder. Felemelkedése is már a titkosszolgálati világhoz kapcsolódik. A Fideszből és a semmiből érkezik, bőrfejű kapcsolatokkal zsarolható, és folyamatosan Pintér Sándor érdekében jár el, legyen szó terrortörvényről vagy másról. Egy ilyen helyzetben ő magát a kompromisszumok robotosának látja, és az együttműködés szavát hirdeti. Pedig valójában csak a Fidesz hatalomban tartását szolgálja egy karakteres szocialista párt megteremtése helyett. Utóbbit akarta Botka, Tóbiás és Gőgös - közülük csak Gőgös újraválasztását tudta megakadályozni Molnár.

Mit is akar akkor ez az MSZP?

Mi öreg harcosok úgy látjuk, hogy a folyamatos erózió ellenre több tisztességes politikusuk maradt, és hoznak fel fiatal arcokat is, de a választások közeledtével könyörtelenül megölik őket a Fidesz kollaboránsai belülről. Ezen árulók már előre lemondanak 2018-at érintően mindenről. A választást csak ellenzéki belső és külső riválisaik leszámolására használnák. Ebben sem a DK-nak, sem a többi ellenzéki pártnak nem szabad közreműködnie. Inkább várni kell arra, amíg az MSZP szétesik az erkölcstelen árulók bomlasztó tevékenysége miatt. Minden tisztességes szocialistának ki kell lépnie egy olyan közösségből, amely megtűri és életben tartja e Fidesz-bérenceket.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr28865820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása