Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Bokros Lajos és a kínaiak

2016. január 30. - Öreg Harcos

Szezonnyitó tüntetésre gyűltek össze a magyar jogállam maradékáért aggódók múlt vasárnap. Ahhoz képest, hogy a Jobbik is elutasította a Fideszt, és hogy elég hideg volt, egészen sokan gyűltek össze Bokros Lajos hívására.

A tüntetésen nem vett részt a Demokratikus Koalíció, mert a párt mostanság azt játsza, hogy az, amit ő támogat, az az ellenzékiség legitim formája, és amit nem, az elhibázott, esetleg áruló tevékenység. De mivel szerecsére pártjuk álláspontjával szemben sok DK-s szimpatizánssal is találkoztunk a tüntetésen, így megállapíthattuk: morális kérdésekben nem csak, hogy nincs a DK-nál az iránymutatás kizárólagos lehetősége, de szerencsére saját népük sem hallgat rájuk.

Majdnem villamos alóli kacaj (fotó: RTL.hu)

Fontosabb azonban az, hogy minden poliitikus számára mérföldkő, miként él a számára adódó lehetőséggel. Bokros Lajos párezer ember előtt réges régen nem beszélhetett. Reméljük, erre a mostani műsorra nem készült, és csak improvizált, mert sértően rosszul beszélt. A jobb és rosszabb felvezető beszédek után túl röviden és tartalom nélkül.

Az előadói stíluson nem merengenénk sokat, csak annyit, hogy a hordószónokok kántálása messze áll a modern beszédektől. Bokros Lajos fejhangon, humortalanul és rosszul beszélt. Öniróniája maximum fáradt póz volt, de leginkább arrogancia.

A beszéd tartalma sokkal szomorúbb volt. Sokadik alkalommal látjuk tapasztalt tüntetésjárókként, hogy a szónok beszél mindenről, csak arról nem, ami miatt a népek összegyűltek.

A jogállam felszámolásának utolsó lépései közé tartozik a mostani fideszes terv. Erről lehetett volna világosan beszélni. Fel lehetett volna szólítani a tüntetéshez nem csatlakozó pártokat, leginkább az LMP-t és a DK-t, hogy viselkedjenek másképp.

Bokros hirdethetett volna tervet arra, hogy mit kell így tenni, mi a dolga az ellenzéknek, és a cselekvésre kész választónak. De Bokros Lajos mindezt elmulasztotta. Beszélt Kínáról, Ukrajnáról és minden másról. Valószínűleg azért, mert fogalma sincs, mit kell tenni. Hirtelen jött közönsége számára csak annyit akart valójában mondani, hogy ő is van, ő is létezik, és mindig kellően arrogáns lesz ahhoz, hogy a valóság részleteiről tudomást nem véve odatolakodjon mások elé. De ez már kevés, ennél tőle is több kell.

A mai magyar bajainkra a hordószónoklás már nem megoldás. Bokros Lajos múlt vasárnap egy sikeres tüntetésen bukott meg mint politikus. Most már legalább ezt is tudjuk.

És ami még szomorúbb, úgy hírlik, hogy az MSZP partner abban, hogy terrorfenyegetettség címén babrálni lehessen a "gránitszilárdságú" alaptörvényen. Igazán kiábrándítóan szomorú, hogy Tóbiás József és az ügyben időnként megszólaló Molnár Zsolt és Harangozó Tamás tényleg azt hiszik, hogy ezzel a hozzáállással asszisztálnak a Fidesz újabb gyűlöletkampányához, akkor javul valamit a szétrohadó pártjuk megítélése.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr168331918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása