Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Gyurcsány újabb szavazatszerző körútra indul?

2015. november 07. - Öreg Harcos

Gyurcsány Ferenc újabb kanyart vett. A Tamás Gáspár Miklós által darabokra szedett tanulmánya újabb elemére irányul széles médiafigyelem. A volt miniszterelnök és így a Demokratikus Koalíció átállt az egykulcsos adó pártjára.

A Népszabadságnak adott interjújában Gyurcsány világosan beszél: „érzékelem, hogy az egykulcsos adó mennyire belemászott az emberek fejébe, azokéba is, akiknek nem kedvez.” Mi következik ebből? Gyurcsány Ferenc újabb szavazatszerző körútra indul.

(Fotó: mandiner.hu)

Ha ő rendes liberális volna, akkor már korábban is ezt képviselte volna. Ha rendes baloldali, akkor sosem merné ezt. Úgy véli, hogy mivel sokan szeretnek kevés adót fizetni, így nem szabad politikai konfliktust vállalni az egykulcsos adó eltörlésével. A DK új identitása erre épül. Az igazságtalan egykulcsos adó népszerű egyesek körében, tehát a DK nem mer vele szembe menni.

A demagógia és a választóknak való megfelelés között cikázó volt miniszterelnök hibázik. Mindenki tudja, hogy csak a magyar keresők 20 százaléka nyert az egykulcsos adóval. A közteherviselés ma súlyosan igazságtalan Magyarországon. És ennek alapeleme a rosszkor és rosszul bevezetett egykulcsos adó.

Talán arra gondol Gyurcsány, hogy e miatt népszerű lesz a kiábránduló és jól kereső fideszesek körében? Lehetetlen. Sokkal inkább volna arra szükség, hogy tisztázza a balliberális oldal egyik pártja, a DK, hogy mit is akar valójában, kiknek is akar politizálni, mert ebből csak újabb S-kanyarok lesznek, ami senkinek sem használ.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr468057034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása