Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A rendetlen Orbán

2016. június 28. - Öreg Harcos

Két EB-mérkőzés között rövid ideig hazánkban tartózkodott a kormányozni már lusta magyar miniszterelnök, Orbán Viktor. Látogatása során most vasárnap beszédet mondott a Ludovika végzős diákjainak. Szerinte Európában nincs rend, Magyarországon viszont van. A tolvaj magyar miniszterelnök újabb hazugsága ez. Magyarországhoz képest még a válságban levő Európában is rend van természetesen.

Európában talán előfordulhat, hogy politikai okokból nem emel valaki ellen vádat az ügyészség? Lehetséges az, hogy valaki ellen nem a törvénysértés okán indul eljárás, hanem azért, mert immár sérti a kormányfő tolvaj érdekkörének érdekeit? Lehetséges az, hogy a rendőrséget vezetőszáron tartva a maffiakapcsolatokban bővelkedő Pintér Sándor dönti el, ki ellen kell fellépni és ki ellen nem? Lehetséges-e az Európában, hogy minden közösségi forrást egy néhány üzletemberből álló kör lop el? Rend van-e ott, ahol tisztességes hazai és külföldi befektetőket büntet a kormány azért, mert dolgozni szeretnének? Rend van-e ott, ahol a miniszterelnök engedi, hogy a kórházak szétessenek, koszosak és fertőzöttek legyenek? Rendnek lehet-e azt nevezni, ami hazánkban az oktatási rendszerben az elmúlt években kialakult?

kep_cdn_index_hu.pngfotó: index.hu

Nem. Ez. Nem. Rend.

Orbán Viktor azért hazudja ezt rendnek, mert e kampányával is a magyarok európai kötődését akarja gyengíteni. Szolgálva ezzel Vlagyimir Putyin érdekét, aki őt finanszírozza. Sok fájdalom és félelem van a magyarok szívében mostanság. Ezek egy része sajnos indokolt és jogos is. Nem jutottunk úgy és annyira előre, amennyire közösen elterveztük tíz-húsz évvel ezelőtt.

De most Orbán e fájdalmat és kiábrándultságot használja saját céljaira. Rendnek hazudja a széteső államot. Rendnek hazudja azt, ami valójában csak egy illiberális állam átlagos jellemzője. Rend csak annak van, aki az orbáni családhoz tartozik, vagy annak, aki befekszik nekik.

Ez volt Orbán vasárnapi üzenetének a valódi tartalma: csak annak lesz rend Magyarországon, aki aláveti magát a hatalmának. A többi mehet a "rendetlen" Európába Isten hírével. Nekik egyáltalán nem akar rendet teremteni Orbán, mert őket nem tartja semmire. Saját 2 millió szavazóján és oligarcha barátain túl őt már semmi sem érdekli. 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr198851870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása