Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Hiller István tovább rombol

2016. március 31. - Öreg Harcos

Sajnos a modern, magyar szociáldemokrácia korábbi fénylő csillaga leszállóágba került. Mi, öreg harcosok mély megdöbbenéssel vesszük tudomásul az újabb és újabb lesújtó híreket a volt szocialista pártelnök, volt kultuszminiszter alászállásáról a pokolba.

Hírcsokrunk csak az elmúlt hetek fejleményeit veszi sorba, és nem tér ki arra, a Hiller Istvánra régóta jellemző orrfennhordásra és arroganciára, amely már MSZP-s pártelnöki időszakát is jellemezte. Akkortájt nem lehetett hozzászólni, titkosszolgálati világból származó háttéremberei bűvkörében élve centiméterekkel járt a földi halandók felett, nyakát peckesen hátra feszítve, orrát fennhordva. E tartás és viselkedés az Országgyűlés alelnökét újra, és egyre inkább jellemzi, de nem is ez az igazi baj.

(Fotó: Huszti István)

Egyrészt ott a hír, hogy Hiller István is beszállt azok közé, akik már most, jó előre le akarják járatni Botka Lászlót. A szegedi polgármester, szocialista választmányi elnök lejáratása és megalázása módszeresen elkezdődött. Ebben a Fidesz megbízható társakra talált Hiller István és Harangozó Tamás személyében. Utóbbi elnökjelöltre nem sok szót vesztegetnénk, mert övé az MSZP történetének legrövidebb elnöki kampánya: egy Origo-interjúval kezdődött és két nappal később egy nyilvános bocsánatkéréssel ért véget.

De Hiller István ártalmasabb. Botka Lászlót módszeres lejárató kampány alá helyezte. Ennek részekként szidja politikusi viselkedését, megtagadja menekültügyi politikáját, és a tisztességes szegedi viselkedéssel szemben kerítésépítésről álmodik, ráadásul közben nyíltan felszólítja Botkát, hogy valljon színt, mondja meg, akar-e miniszterelnök-jelölt lenni.

Ilyet csak az csinál ma, aki nem a 2018-as győzelmet akarja, hanem saját pecsenyéjét sütögeti az ellenzék érdekével szemben. Hiller azért teszi ezt, mert ő hatalmilag nem érdekelt Botka előremenetelében. Választmányi elnök szeretne lenni, de a nyílt kampányhoz gyáva, korábbi sikereit is inkább a Lendvai Ildikó-Gyurcsány Ferenc páros szervezte meg neki, politikai programját pedig megírásra 2005-ben szépen kiadta Somogyi Zoltánnak és a Politcal Capitalnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr728548786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása