Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A salgótarjáni siker titka

2016. február 29. - Öreg Harcos

Vasárnap újra bebizonyosodott: a véleménykutatásoknak nem kell hinni. A baloldali közös jelöltként induló új polgármester utcahosszal verte fideszes ellenfelét. Fekete Zsolt korábbi alpolgármesterre hálátlan feladat várt, hiszen barátja és korábbi főnöke, Dóra Ottó tragikus halála után kellett harcba szállni a város vezetéséért. Tisztességes, kemény kampányt vívott a jelölt az elnyomó Fidesszel szemben. Volt minden, amit a gátlás és önuralom nélküli, jobboldali kampánygépezet magából ki tud okádni: hazug, lejárató szórólap, fejlesztési forrásokkal való zsarolás, gulyáságyú és félelemkeltés.

Ennek ellére is működött a tiltakozás, működött a Klikk-ellenes lázadás, és biztos hatott a keddi népszavazási botrány is. Mára világos: az elmúlt két évben nem nyert érdemi időközi választást a Fidesz. És sehol, de sehol nem látjuk viszont az 50% feletti fideszes népszerűséget. Egyértelmű, hogy a telefonos kutatások idősödő válaszadói meg akarnak felelni az elnyomástól félve, és inkább fideszeseknek mondják magukat, semmint ellenzékinek.

Érdemes észrevenni a fideszbérenc Thürmer Gyula kudarcát. Jó előre jelezzük Kubatov Gábornak: pár szavazatért nem éri meg az ekkora anyagi befektetést. Többe fáj egy Schmuck Andor vagy Thürmer annál, mint amennyi szavazatot el tud téríteni. Nem szabad a sok ellopott fideszes adóforintot ilyen lator-jelöltekre pazarolni, tessék inkább jobban kormányozni.

(illusztráció forrása: nava.hu)

Viszont van egy dolog, ami a győzelem kulcsa volt! Mi, öreg harcosok úgy értesültünk, hogy a szocialista kampánystáb kikötötte: a Demokratikus Koalíció támogathatja ugyan a jelöltet, bár erős szervezete egyáltalán nincs a városban, de Gyurcsány Ferenc a kampány két hónapjában még Nógrád megye területére se lépjen be, nem hogy a megyeszékhelyre.

A Gyurcsány-mentes salgótarjáni kampány eredményes volt, és az üzenet is világos: ahogyan Veszprémben, Kész Zoltánnál, úgy most Feketénél Salgótarjánban sem kértek sem a kampányolók, sem a választók a lánglelkű forradalmár-miniszterelnök acélos szózataiból. Semmi húzzunk bele, semmi kiszorítósdi, semmi álkarizmatikus megfáradt lakossági-fórumozó pátosz.

Nem csak hogy lehet választást nyerni Gyucsány nélkül, de jól okoskodtak a szocialista stratégák: a volt miniszterelnök magas elutasítottsága káros, ártott volna a kampánynak, nem is véletlen, hogy a közelébe sem ment a városnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr578428580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása