Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A Gyurcsány-Simicska-tengely cinikus hazugsága

2016. február 16. - Öreg Harcos

Arra ébredt a magyar, hogy február közepére e két derék jóember, a haza gyarapodásának e két fáradhatatlan hőse egymásra talált. A Hír TV élő, egyenesben közvetítette a pártelnök programhirdető beszédét, és a DK pártalapítványa pedig pénzt nem kímélve tömi ki plakátmegrendeléssel a korrupt, fideszes oligarcha zsebeit. Megszokhattuk már, hogy Gyurcsány Ferencnél a cél szentesíti az eszközt. De hát, hogy ennyire, azon még mi, öreg harcosok is meglepődtünk.

Játszunk el egy pillantra azzal a gondolattal, hogy mi történt volna, ha nem a Demokratikus Koalíció, hanem mondjuk a Magyar Szocialista Párt tette volna azt, amit most a Gyurcsány-párt! Mondjuk az aktuális MSZP-kongresszust szépen, ingyen és hosszan közvetítette volna Simicska Lajos házi hírterelevíziója, és utána pedig a Táncsis Alapítvány baloldali párbeszédről szóló plakátokkal terítette volna be a Mahír-oszlopokat a Kiskörúton.

lajos_hivj_fel.png

Ha ez megtörtént volna, akkor elsőkét Gréczy Zsolt lendült volna támadásba, és rövid, képekkel illusztrált FB-posztokban emelte volna fel kérdőn mutatóujját: „Hogy lehet ez? Hogy merészelik ezt tenni a szocialisták? Milyen háttérmegállapodás, netán újabb Puch-Simicska szövetségkötés áll amögött, hogy a levitézlett baloldali párt, Tóbiás Jószef vezetésével immár az orbáni rendszert a végletekig kiszolgáló Simicska uszályába került???” 

Gréczy e dörgő FB-posztját még néhány másik, hasonló követte volna, majd beszállt volna az ügy hergeléséve Vadai Ágnes és Vágó István. A DK Európai Parlamenti képviselői, élükön Niedermüller Péterrel és Molnár Csabával interpellációval fordultak volna az OLAF-hoz, az EU Bizottság korrupció-ellenes szervéhez és a területfejlesztési támogatásokat folyósító másik hivatalhoz, hogy megtudják: „a zsíros uniós autópályaépítéseken meggazdagodott Közgép-tulajdonos Simicska, miként támogathatja immár televízióján és plakátjain keresztül az MSZP-t?” A következő lépésben ugyanők, e két derék európai államférfi természetesen kérdőre volna volna az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták frakcióját, valamint a Szocinternt, hogy hogyan merészelnek tagjaik között megtűrni egy olyan kelet-európai utódpártot, amely immár nyíltan együttműködik Simicska Lajossal.

Némi ütemváltást követően az Ifjú Demokraták élőlánccal tiltakoztak volna Kunhalmi Ágnes, szocialista budapesti elnök irodája előtt. A DK ifjúsági szervezete azt követelte volna, élükön Miyazaki Junnal, hogy azonal szaggassák le a plakátokat a Kiskörútról: „mert egy igazi demokrata nem adhat pénzt a korrupt, fideszes oligarchának, Simicska Lajosnak”.

E felhívást követően ifjú nyugdíjasokból álló DK-s kommandók lepték volna el a város különböző pontjait, és apró Gyurcsány-matricákkal ragasztották volna teli a Mahír-oszlopokat, miköben Tóbiás József képét szaggatták volna.

Végezetül az értelmiségi tagozat is becsatlakozott volna: különböző blogok névvel és név nélkül elemeznék az MSZP árulását. Friderikusz Sándor az ATV műsorában külön adást szentelne az „MSZP átállásának, és a fideszes tolvaj karmaiba keveredésének”, e műsor független elemző vendége lenne Mihancsik Zsófia szerkesztésében Debreczeni József közíró, aki civilben a DK elnökségi tagja.

Egy hónappal később a pártelnök keverte volna le az MSZP-ellenes kampányt. Zárt, de kiszivárogtatott háttérbeszélgetésen fogadta volna különböző nagykövetségek diplomatáit, és a találkozón zártan, de kiszivárogtatva fejezte volna ki súlyos aggodalmát az MSZP korrupt végromlását látva. Szóval valahogy így történne.

De most nem ez van. Hanem az, hogy a DK saját morális pálfordulását gátlás én szemrebbenés nélkül adja el. Oceánia és Eurázsia eddig háborúztak, mostantól békében élnek. MIért? Azért mert. Indok nincs. Csak akarat.

A kétség és erkölcsi tartás árt. Ez a DK új hitvallása. A pártalapítványi pénzből illegálisan finanszírozott pártkampány pedig folyik tovább. A lopott fényképek a reklámfilmben nem számítanak. A minősíthetetlen kreatív színvonal szemet gyönyörködtető. A 2010 előtti időszakot ábrázoló, a jelent kritizáló illusztrációk pedig önmagukat hiteltelenítik.

Megszokthattuk már, hogy a DK számára mindig épp az az igazság, amit aznap annak tekint. És morális pátosszal képes bárkit, bármikor megsemmisíteni, ha nem ért valaki velük egyet. Gyurcsány pedig komolytalan, hiszen egyik nap ezt, másik nap azt mondja. Kizárólag napi érdekei vezetik továbbra is.

Szégyen, gyalázat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr508395236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pártállam régen és ma is 2016.02.17. 09:30:54

A pártállam fő jellemzői ugyanazok 1989-ben és ma is. Nem nyilvános az ügynöklista. A pártvezetés urizál. A kormány tele van MSZMP-sekkel. Az M1 tévécsatornát a Pártból irányítják. Moszkva az Moszkva. Zárva vannak a boltok vasárnap.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása