Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Garancsi, Mészáros és Orbán: strómanok és a tulajdonos

2016. január 06. - Öreg Harcos

2016-ben korán és szépen indul a újévi korrupciós termés. Garancsi István hirtelen  megvesz egy ingatlanfejlesztési projektet, Mészáros Lőrinc pedig az eszéki futball-csapatot. Nehogy félreértsük, ami folyik: az állami pénzen felhízlalt, állami hitellel segített vállalkozók nem a saját maguk nevében járnak el, hanem Orbán Viktor nevében, akinek ők valójában a vagyonkezelői. 

A Kopaszi-gát ügye évtizedes történet. Egy nehéz sorsú ingatlan projekt jutott el most Garancsi István érdekkörébe. A vállalkozóról az hír járja, hogy ellentmondást nem tűrően tud vételi ajánlatot tenni. Így szerzett meg már építőipari vállalkozást, ingatlant és sok mást. Akinél ő jelentkezik, az tudja, tudhatja: valójában Orbán Viktor vetett szemet arra az értékre, amit a cég jelent. Lehet ezt foglyul ejtett állam vagy akár maffiaállamnak nevezni, mindegy - a légyeg az, hogy így lesz magánpénzből pénz Orbán Viktor számára.
Garancsi és Orbán (Fotó: MTI/Beliczay László)
Az időzítés hibátlan. Épp most indul a 10+10 program a lakhatási támogatások területén, és Garancsi lakóparkjában biztos megéri majd vásárolni. Itt sanszos, hogy nem az áram lesz lopott, ahogyan a hírek szerint Lagzi Lajcsinál. Hanem minden, amiben a vezér segíteni fog, ez pedig nyilván versenyképesebbé fogja tenni a projektet az ingatlanpiacon. Garancsit és Orbánt az sem zavarja, hogy közben épp e területen kellene a tenisz és triatlon versenyeket rendezni az olimpiai megvalósíthatósági tanulmány szerint. Hiszen ők is tudják, hogy semmi értelmük az olimpiai álmoknak, azon is csak lopni szeretnének.
Felmerül a kérdés, hogy nem túlzó szavak-e ezek? Nem kellene-e óvatosan fogalmazni, hiszen úgy tűnik, nem történik más, mint hogy egy vállalkozó ajánlatot tesz egy másiknak, aki pedig eladja a portikáját, míg a vevő fizet. Kétségtelen, ez történik. De közben mindenki tudja, hogy ha nem adná el, amilye van, akkor másnap szaladna az adóhatóság, az élelmiszer-biztonsági hivatal vagy maga Polt Péter. A formális jogszerűség nem menti fel az urakat attól, amit elkövetnek.
Hiszen például 2015 végén egy minden jel szerint ál-adásvétel során az Orbán-család úgy adott el egy kőbányát Mészáros Lőrincnek, hogy közben a bányászat joga továbbra is a családnál maradt. Mi az eredmény? Valódi érték átadása nélkül jutott legalizált milliárdokhoz a miniszterelnök és családja. Nem véletlen, hogy Mészáros Lőrinc épít luxusvillát a Gellérthegy tetetjén, és a rossz nyelvek szerint ez is a család számára készül valójában.
Ugyanez a Mészáros Lőrinc most Eszéken vásárolt futball-csapatot. Mi történik valójában? A magyar adófizetői pénzen felhízlat gázszerelő Orbán Viktor kérésére Orbán Viktor pénzéből megvásárol egy helyben nyilván fontos, de valójában nem értékes holmit, amelyet utána üzemeltetni fog, természetesen adófizetői pénzből, ahogy az Felcsúton is történik az Akadémiával és a finanszírozásba zsarolt vagy finanszírozásra gyávult társasági adó-befizetőkkel.
Tele az ország sajnos olyan történetekkel, amelyek arról szólnak, hogy jól menő vállalkozásra vet szemet Orbán Viktor, és a tulajdonosnak szabadulnia kell a szorításból, így eladja, amilye van. Ilyen zsarolás elől menekülve adtak már el az elmúlt években ásványvizes céget, pékség-hálózatot. Mert voltak tulajdonosok, akik a menekülés során inkább mégis más tulajdonost választottak. 
De voltak, akik meghajoltak, és Orbánnak adták el, amilyük van. E törvénytelen üzeleteket fel kell és fel lehet számolni. Ellenzék legyen a talpán, amely hatalomra jutva meg meri ezt tenni. De meg kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr108244722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása