Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Giró-Szász, a sikeres politikai vállalkozó

2015. december 07. - Öreg Harcos

Így év vége felé mintha a Fidesznél ledobta volna a láncot a gép. Az idegenellenes menekültkampány sikerein felbuzdulva minden gátlást hátra hagytak. Az egy éve még épp bizonytalankodó kormánypárt újra magabiztos, mert készen a sikerrecept: bármit megtehetsz a mai Magyarországon, ha közben sokat becsmérelsz egy vélt ellenséget.

E "bármit megtehetsz" részeként mentesítette a Fidesz a közbeszerzési összeférhetetlenség alól, és ennek részeként kezdett el foglalkozni a Tiborcz-család immár az informatikai ágazattal. Reméljük, őket sok, sikeres kormányzati informatikai beszerzés környékén láthatjuk majd viszont, hogy tényleg saját lábra tudjanak állni...

Giró-Szász és más sikeres politikai vállalkozók (fotó: origo.hu)

De minden morális határon túlra most Giró-Szász András lépett. Ő, aki a semmiből lett mostanra milliárdos politikai vállalkozó. Ahhoz már neki sem volt gyomra, hogy Rogán Antal beosztottjaként dolgozzon a Propaganda Minisztériumban, így immár újra cégtulajdonosként ad havi majdnem egymillióért a miniszterelnöknek nélkülözhetetlen politikai tanácsokat.

De amit közben csinált, az még fideszes mércével is megér egy misét! Történt ugyanis, hogy még Giró-Szász államtitkársága idején korábbi és későbbi cége 140 millió forint értékben közbeszerzést nyert. A pályázat részeként mindenféle kamu témákban kell szakmányban gyártania a Strategopolisznak a tanulmányokat. E döntés után nem sokkal karrierút-változás következett be Giró-Szásznál. És immár mint korábbi cégének újdonsült tulajdonosa használja a saját maga által kiírt és megnyert közbeszerzés üzleti lehetőségeit.

A valóság ezzel szemben persze az, hogy a piacon mindenki tudja, hogy a Strategopolisz mindvévig Giró-Szász cége volt. A volt államtitkár saját zsebébe tömködte a közpénz, és most ezt tovább folytatja. A Fidesz és Orbán Viktor csak megengedte neki a fizetéskiegészítést. A tulajdon visszavétele amúgy is problémás adójogi szempontból , mert jó eséllyel keletkezhetett adóköteles jövedelme ezen oda-vissza játék során.

A korábban Török Gábor elemzőpárjaként megismert fideszes politológus az elmúlt években minden erkölcsi gátlással leszámolt. Milliárdokat keres, saját magának juttat pénzt, és közben morális felsőbbrendűséggel oktat ki bárkit, aki szembe jön. Ilyen egy sikeres fideszes vállalkozó.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr998146034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása