Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Szavazni is képtelen a DK, nem csak kormányozni

2015. december 02. - Öreg Harcos

Az elmúlt hetek a Demokratikus Koalíció ciklikusan éledező, majd lekonyuló magabiztosságának újabb szakaszát hozták el. Tavasszal nem szóltak másról ők, mint hogy gyakorlatilag ők Magyarország egyetlen és kizárólagos ellenzéki pártja, amelyik a felelős politizálás nevében még ingyenvizet is tud ajánlani minden magyarnak. Majd ez elmúlt.

A mostanság ismét düllető DK-s keblek a régi magabiztossággal feszülnek. Senki más nem ért semmihez, mindenki más vagy hülye, vagy áruló, vagy korrupt. És szinte percekre vagyunk attól, hogy a magyar nép ismét a vállán vigye be Gyurcsány Ferencet a Parlamentbe. Sercegtek is a DK-s kommandós blogok bloggereinek tollai, Gréczy Zsolt és Vágó István felváltva írta a propagandacikkeket a Nyugati Fényre és az Európa Kávézóra a rettenthetetlen és kormányzóképes vezér újabb dicsőséges hódításairól.

(fotó: mandiner.hu)


Látjuk. Gyurcsány Ferenc még a hibáiból is úgy tanul, hogy nap, nap után újra elköveti az összeset.

Erre eljött egy átlagos, szezonzáró parlamenti szavazási nap, és a DK összes képviselőjének elment az esze. Hatalmas kormányzóképességük odáig terjedt, hogy helyesen szavazni is képtelenek voltak. Namármost, aki önmagát és tagságát azzal hergeli, hogy mindenhez ért és a gerince is sokkal egyenesebb ellenzéki és kormánypárti versenytársainál, az legalább szavazni megtanulhatna a parlamenti patkóban.

Történt ugyanis, hogy az Országgyűlésen egy nap alatt erőszakolt át a Fidesz egy olyan, sötét és korrupt törvényt, amelyre jóérzésű ellenzéki politikus még félálomban sem mondhat igent. Az új törvénymódosítás két ponton rombolja tovább Magyarországot. Egyrészt beszűkíti a vagyonosodási vizsgálatok terjedelmét, másrészt mentességet ad egyes, vezető politikusok hozzátartozóinak a közbeszerzési tilalom alól.

A vagyonosodási vizsgálatok esetében a kulcsfontosságú, ún. becslési eljárást iktatja ki most a Fidesz, így a lényeget gyengítik le ebben a vizsgálati formában. És csak nyomozás részeként, vagy önmaga kérésére lehet mostantól ilyen vizsgálatott lefolytatni.

Ennél is súlyosabb, hogy immár csak az egy háztartásban élő vezető politikusi hozzátartozók nem indulhatnak közbeszerzésen. A Tiborcz-Orbán házaspár fellélegezhet. A karácsonyfadísznek szánt LED-fényt is eladhatják közterületi lámpafények újra! A gátlástalanságot lassan nem tudják fokozni a Fideszesek. Nincs sok gyereke az állami vezetői körnek, de mégis, mostantól közülük mindazok, akik kirepültek, újra belenyúlhatnak a közösbe. És sajnos, látjuk, tudjuk, bele is fognak.

Azon nem csodálkozunk, hogy a fővárost szétlopó Mesterházy Ernő pártjának elnöke, Fodor Gábor „félrenyomott” e szavazás során. Mindennek megvan az ára. Ott látjuk az igent nyomó képviselők listáján a DK-s Oláh Lajost is, aki serényen kitüntette Szíjjártó Péterrel közösen az áruló Medgyessy Pétert.

És bár eltelt azóta majdnem egy nap, a DK képviselői nem magyarázták szavazatukat. Ha netán komolyan gondolták, hogy támogatják e módosítást, akkor monnyonle. Ha pedig véletlenül nyomtak félre, akkor legalább az ünnepek idejére megkímélhetne mindenkit Gyurcsány Ferenc és az összes DK-s blog attól, hogy e remek párt kormányzóképességéről zengjen ódákat a magyar nemzettest kebelén.

Szavazni kellene először megtanulni, nem kormányozóképességről fecsegni.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr138132422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása