Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Roncsderbi Mezőhegyesért

2015. november 28. - Öreg Harcos

Na, most akkor kissé taplók leszünk. Érti azt valaki, hogy miért éppen Mezőhegyes kapcsán forr egységbe az ellenzék? Éppen most lépte volna át a kormány a Rubicont? Nem az alkotmányozással, nem a Közgéppel, nem a választási törvénnyel, nem Pakssal, hanem éppen ezzel telt volna be a pohár? Vagy talán azt gondolják, hogy politikai karakterüket éppen a magyar termőföld ügyvitelével kapcsolatos elképzelésekkel fogják bővíteni? Azzal biztos nem vádolhatók, hogy szavazatot akartak volna szerezni, hiszen a kistelepüléseken nagyjából egyszámjegyű az összesített (!) támogatottságuk…

Az LMP viselkedése még érthető, hiszen Jávorék kiválása óta igazából lemondott a zöld karakterről – és ezzel egykori szavazói egy részéről. Ehelyett a vidéki Magyarország pártja akar lenni, amit elősegít az új frakció összetétele is, benne egyebek között a mezőhegyesi ménesbirtok megszűntetése ellen akciózó Sallai Róbert Benedekkel. A főszervező végül nem jelent meg a tüntetésen, de a Schiffer András számára minden reggeli fogmosás mellé kötelezően hozzátartozó gyurcsányozás is elmaradt.

Gyurcsány készül a derbire (fotó: mandiner.hu)

Ha a valóság nem is, de ambíciói és Gőgös Zoltán személyében a baloldal egyetlen hiteles agrár-politikusát felmutatni tudó pártként az MSZP jelenléte is magyarázható. Vidéki szavazói ugyan elfogytak (valóság), de néppárti törekvéseiről nem mondott le (ambíció), Gőgösről meg el lehet hinni, hogy meg tudja különböztetni a szamarat az öszvértől és a kelkáposztát a karfioltól.

Na de mit keres ott Szigetvári Viktor? Az egykori kampányguru lenne az, aki nem tudja, hogy neki a romkocsmák homályában és a L’Office co-working iroda jól megvilágított belső tereiben lapul a szavazója, ha egyáltalán? És a két rozéfröccs között folyó párbeszédbe nyolc angol szakkifejezést inzertáló kreatív-ipari szakmunkásokat vajon érdekli a ménesbirtok sorsa?

És Gyurcsány? Neki aztán mi keresnivalója van ott? Tudjuk, hogy propagandistáik szerint sorra alakulnak a vidéki DK szervezetek, a baloldali megújulás sejtjei, de azt is tudjuk, hogy ha ketten összeállnak, akkor az a DK hivatalos kommunikációjában nem egy pár, hanem egy pártszervezet maga. Arról már nem is beszélve, ha a volt miniszterelnök az őszödi beszédből vett idézettel örvendezteti meg hallgatóságát, azzal legfeljebb az „igazságbeszéd” rajongóit tüzeli tovább, új szavazatokat biztosan nem szerez. („De hazudnak. Hazudnak reggel, hazudnak délben, meg este.”)

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr948122098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása