Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A Demokratikus Koalíció ellenségkeresésének hazugsága

2015. november 23. - Öreg Harcos

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart, hogy Szíjjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter kitüntette Medgyessy Péter volt miniszterelnököt a magyar-kínai kacsolatok építéséért.  A Demokratikus Koalíció (DK) egyik háziblogja, a pártközpontból szerkesztett Európa Kávézó ezt az eseményt az „áruló szocialisták” sorába illesztette. A leegyszerűsítő világmagyarázat szerint Medgyessy Péter követi Szili Katalint, Hiller Istvánt, Szűrös Mátyást és más, átálló egykori szocialistákat. Ugyanezt a DK-s politikai konstrukciót építette tovább a másik DK-s háziblog, amelyet ellenfelek és megsemmisíteni kívánt szövetségesek, leginkább az MSZP gyalázására használ a magyar demokraták egyetlen reménye, Gyurcsány Ferenc pártja.

A politika szerintük érvényes értelmezése szerint az MSZP-t a Fidesz emberről emberre haladva szalámizza le, és ennek részeként vált árulóvá Szili Katalin, Mesterházy Attil, Hiller István és immár Medgyessy Péter is. E munka a Fidesz érdekét szolgálja, és sajálatos, hogy mindig találnak ehhez önként felajánlkozó partnert.

Mi, öreg harcosok sok ilyet láttunk már erre is, arra is. Nem is vitatjuk, hogy a Fidesz így jár el. Azonban a DK-s háborús szándék most a valóság tükrében megbukik.

Nem azért, mert Medgyessy Péter sosem volt MSZP-tag, és az egész pártot úgy tartotta el magától valójában, hogy bukását is ennek köszönhette. Nem e miatt bukik le a DK, mert ez nem fontos történelmi körülmény. Ráadásul Medgyessy Péter valóban sokat tett a kínai-magyar kapcsolatokért.

A lényeg viszont  az, hogy a díjat Medgyessy Péternek nem csak Szíjjártó Péter adta át, hanem volt egy társa is ebben. Ki volt az? Kérdezheti most a kedves olvasó! Hát, akkor megmondjuk.

Oláh Lajos, a Nagy Fal Egyesület elnöke volt a másik a díjátadó. Ki ő? A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője, a dicsőséges 2014 tavaszi összefogás egyéni jelöltje, és a Budapest 6-7. kerület egyéni parlamenti képviselője.

A DK Szíjjártó Péter markában” - mondhatnánk. „Hogy merészel odaállni a hazug és korrupt, fideszes miniszter mellé a DK egyik parlamenti képviselője díjat átadni?” - kérdezhetnénk. De nem tesszük. Meghagyjuk ez a Nyugati Fény és az Európa Kávézó szerzőinek, leginkább Gréczy Zsoltnak.

Gyurcsány és Orbán (fotó: index.hu)

Állapítsuk meg tehát, hogy nagyon körmönfont a Fidesz! Úgy gyűjt „árulókat”, hogy közben még a DK-t is be tudja ebbe vonni. És mennyire leleményes a DK, hogy rendes, sztálinista módszerekkel még a saját egyéni országgyűlési képviselőjüket is hajlandóak kiretusálni annak érdekében, hogy belerúgjanak Medgyessy Péterbe és az MSZP-be.

Megérte elmondania Gyurcsány Ferencnek az őszödi beszédet, mert utána olyan erkölcsileg magasztos politika születhetett meg pártja kebelén, amely mindenki más számára példa lehet. Kiretusálás, lejárató blogolás. Egészen büszke lehet erre minden demokrata!

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr758102378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása