Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Puch László és a csokitolvajok

2015. november 12. - Öreg Harcos

A Népszabadság átfogó oknyomozó anyagot közölt a parlamenti képviselők irodabérleti megoldásairól. 2014 után új rendszer lépett működésbe. A Fidesz fontos reformja volt, hogy immár minden képviselő bérelhet irodát. Ezzel a korábbi, költségtérítéses lopások gyakorlatát akarták megszüntetni. Részben sikerült is, de kiskapuk maradtak, és ezt a parlamenti patkó mindkét oldalán ki is használják. 

A baloldali MSZP volt pénztárnoka például feltűnik az irodabérletek környékén, pedig már sem nem párttisztségviselő, sem nem képviselő. Felesége, Puch Lászlóné egyik cége hogy-hogynem két szocialista képviselőnek ad bérbe egy irodát Pécsett, közel 200 ezer forintért. Nyilván máshol nem volt üres iroda a válságos állapotú Pécs belvárosában... A két érintett képviselő pedig Tóth "Miniszterelnök-jelölt" Bertalan és Szakács László Komlóról.

Tóth, Mesterházy és Puch Pécsett (Fotó: pecsma.hu)

Tóth Bertalan nem csak miniszterelnöki ambíciókkal rendelkezik, hanem részese volt az elmúlt évtizedek pécsi mutyizásainak Toller László és Tasnádi Péter néhai polgármesterek háta mögött. Úgy hírlik, hogy valamiért a pécsiek csak csokitolvajoknak hívják őket. Ma már valószínűleg már messze nincs az a szoci dolce vita Pécsett, mint Toller és az EKF beruházások és buszos bizniszek korában lehetett, de az elvtársak még csurgatnak egy kicsit az MSZP megyei elnökének is.

A konstrukció ügyes, mert a szigorú összeférhetetlenségi szabályok Puch Lászlónéra már nem vonatkoznak. Így minden törvényes. Puch László pedig gondos gazda módjára még az apróért is lehajol.

Nyilvánvaló, hogy a szocialisták nem változnak. Ha közpénzt látnak, rögtön az ügyeskedésre gondolnak. És a végén mindig feltűnik vagy Baja Ferenc, vagy Puch László. Így megy ez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr738073228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása