Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Gyurcsány Ferenc vs. Bolgár György – deathmatch

2015. október 24. - Öreg Harcos

Elképesztő interjút hallhatott Drágabolgárúr megfáradt hangja. Az öngyűlölő baloldali médiagettó falai között ilyen összecsapást csak ritkán lehet hallani. Ezért volt minden perce megdöbbentő. Az egomán volt miniszterelnök néhány percig próbálta titkolni, mennyire el van szakadva a józan önkontrolltól. De aztán már nem tartóztatta magát.

A Beszéljük meg című műsorban október 22-én Gyurcsány Ferenc az új tanulmányáról beszélt, amelyben újabb ötletekkel halmoz el mindenkit. Azokat is akik ezt igénylik, és azokat is, akik kevésbé.

Bolgár György kérdésein nagyon felhúzta magát Gyurcsány. Mert a műsorvezető egyetértett ugyan az elemzés főbb megállapításaival, de vitatta, hogy ezt most és így kellett-e Gyurcsánynak publikálnia. És „sokak problémájaként” beszélt arról, hogy az „összefogás” kovácsolása talán most nem így aktuális.

Fotó: index.hu

Gyurcsány az első pillanattól kezdve minősítésekkel válaszolt. Nyafog, aki szerint talán nem jó az időzítés. Ő „nem fogja a középszerhez mérni magát” – értsd: aki nem írt most így tanulmány, az nem is tud tanulmányt írni, tehát alkalmatlan. Csak ő gondolkodik, csak ő ír. Pedig ez egyáltalán nem igaz. Karácsony Gergely, Szanyi Tibor, Schiffer András, Hiller István, Szigetvári Viktor vagy Szekeres Imre is ír, gondolkodik. Hol jól, hol rosszul. És rajtuk kívül is még rengetegen. Szerencsére e nehézségekkel küzdő ország nem szorul kizárólag Gyurcsány Ferencre.

Szerinte neki semmi oka soha semmiben korlátoznia önmagát. Nincs oka senkire tekintettel lennie. Pártja a leginkább ellenzéki párt, senki más nem érhet a nyomába.

„Tessék jobbnak lenni, mint Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció” – mondja Gyurcsány a beszélgetés egy pontján. De mit jelent ez? Szerinte a DK és ő a legjobb. E vélelmet tények nem támasztják alá. Van nagyobb szervezetű párt, van népszerűbb is, van hitelesebb is, van szakszerűbb is, van demagógabb is és van kevésbé demagógabb is. És van, amiben valóban a DK a legversenyképesebb. De hogy ők lennének a mérce? Ilyet helyes önértékelésű ember nem mond.

Önmagát elnyomott áldozat-szerepbe állítva egyre keményebben osztotta Bolgár Györgyöt, aki higgadtságát megőrizve próbált kétségeket ébreszteni. A „kétség és kételkedés rossz” – sugallta Gyurcsány. Lényegében azt üzente, hogy árt, aki egyáltalán kétkedik, mindenki csak gyurcsányozik, aki bármilyen formában kritikát fogalmaz meg. Nyafog, középszerű, árt, felelőtlen, sztereotipizál, karaktergyilkos az, aki kételkedik.

Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen elképzelése van a szabad sajtóról a volt miniszterelnöknek, mit gondol a demokratikus vitáról? Vajon mit akar valójában a DK, ha önmagát ennyire nyilvánvalóan mindenkinél nemesebbnek és jobbnak mondja?

Mindenkinek hallania kell ezt az interjút, akinek kétsége van esetleg Gyurcsány Ferenc alkalmasságát és józan világlátását illetően.

gyurcsany.pngFotó: youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr258017167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása