Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Bátraké a szerencse

2015. szeptember 22. - Öreg Harcos

Hétfőn szavazott Magyar Országgyűlés a honvédelmi és rendőrségi törvény módosításáról. A törvény a korábbiaknál szélesebb felhatalmazást ad a rendvédelmi szerveknek a jelenlegi válság kezelésében. Ezzel törvényesítve a hadsereg minden józan érdekkel ellentétes bevonását a konfliktsukba. E bevonás ellen tiltakozva távozott sajtóhírek szerint Hende Csaba korábbi honvédelmi miniszter is.

A MSZP a szokásos formáját hozta. A párt fontosnak tartotta jelezni, hogy ugyan egyetért a magyar honvédség bevonásával a konfliktus rendezésébe, de nem értenek egyet a választott törvényi megoldással, ezért tartózkodnak.

Egyrészt-másrészt-harmadrészt. Ez a politikai tipegés alkalmas kormányon a bonyolult helyzetek normális rendezésére is akár. Ellenzékben világos politikára van szükség. A szocialisták ezúttal ismét adósak maradtak ezzel.

dbelo20140506018.jpg

Nem tökösek, csak tartózkodók (kép forrása: 444.hu)

Sajnálatos, hogy Tóbiásék ismét rossz feloldást választottak arra, hogy szavazótáboruk (amely még mindig a legnagyobb ellenzéki párttá teszi őket), számos kérdésben konzervatívabb, visszafogottabb, mint más pártok támogatói. Elfogadható, hogy nem menekültkérdésben akarják őket átnevelni. De világos jelzést nyugodtan lehetne adni.

Sokkal helyénvalóbb lett volna a részükről számos más kérdésben akár rendpártibb, keményebb volnalat vinni, miközben szolidáris baloldaliként védték volna az embertelenségtől mindazokat, akiket a Fidesz megbélyegzett. És közben sok-sok lehetőség nyílt volna a honvédség alkotmányellenes bevonásának elítélésére, ami ellen éppen az egyébként profi magyar katonák tiltakoztak a leginkább.

És ebből egy tegnapi nem-szavazat következett volna. A tartózkodás a gyávák neme ebben az esetben. Amíg az MSZP nincs tisztában azzal, hogy kiket és miért akar képviselni, csak ez a gyáva politika fog belőlük látszani. És mindez átadja a terepet Gyurcsány Ferencnek, akibe sok önkritika még továbbra sem szorult.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr657807356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása