Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Gyurcsány Ferenc és a DK az összefogás ellen?

2016. június 09. - Öreg Harcos

Az emúlt napok sok meglepetést tartogattak az ellenzék politikai világát figyelők számára. Az MSZP vezetetlensége, a dunaújvárosi ellenzéki kudarc újabb és újabb eddig titkolt stratégiák lelepleződését hozta el.

Borzasztó, amit az újvárosi háborúskodás okoz az ellenzék számára. Miközben a tavasz folyamán számos pártnak voltak kisebb vagy nagyobb sikerei, a nyilvánosság most mégis attól hangos, hogy „ezek mindenre képtelenek”, „nem találják a megodlást”, és rádadásul ez az egész idejekorán kinyitotta a 2018-as együttműködés formájáról való értelmetlen vetélkedést is.

Fotó: Huszti István / Index

Mi öreg harcosok naiv pillanatainkban eddig azt hittük, hogy ha van párt Magyarországon, amely közös listát és a 2014-eshez hasonló választási szövetséget akar, akkor a Demokratikus Koalícióra, Gyurcsány Ferenc pártjára gondoltunk. Ők azok, akik névtelen blogjaikon, kül- és belföldi internetes szövetségeseikkel mindig és mindenkor azt harsogták, hogy közös lista kell, az a győzelem kulcsa. Ráadásul a DK megmondói szerint mindenki más, aki picit is mást gondol, az minimum a Fidesz bérence, áruló, de biztosan nem őszinte demokrata.

Ezek az üzenetek fejfájdítóan jól rezonáltak - no de nem a választásokat eldöntő, a többséghez szükséges választók fejében, hanem a baloldali médiagettó falain belül, ahol sosem a valóság a fontos, hanem mindig az éppen aktuális egyetlen és üdvözítő megoldás, aminek nincs alternatívája, és ami nélkül nem szabad egy lépést sem tenni. Mint például a közös listás összefogás.

Ehhez képest őszöd hőse, az igazságbeszédek bajnoka, Gyurcsány Ferenc hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy ő 2018-ra a többlistás választási megoldást tartja helyénvalónak. Így fogalmazott: „Ma azt látom legvalószínübbnek, hogy külön listák lesznek, de az egyéni kéviselői helyekben lényegében egyezség lesz”.

Önleleplező mondatok ezek. Gyurcsány Ferenc és a DK valójában önálló listát akar állítani. A Demokratikus Koalíció számára fontosabb, hogy lenyomják országos versenyben az MSZP-t. És ennek beárazását kezdte meg a volt miniszterelnök. A DK mostantól a külön listás megoldás apostolává válik, amelyet mások elllenkezése miatt mindenki más elé nagy bölcsen odavet megoldásként a DK elnöke.

A baj az, hogy a DK csak már meglevő baloldali szavazókat oszthat el újra, egyetlen új szavazót sem fog tudni szerezni, így a vitákat bevásárolják, de közben semmit sem tesznek a győzelemért. Gyurcsány Ferenc összefogás-ellenes fordulata fontos fejlemény: világossá tette, a DK önző céljai fontosabbak, mint a győzelem megragadásának esélye. Lemondott már ő erről, és csak a saját, személyes túlélését keresi.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr378794064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása