Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Az MSZP és a DK már most eljátssza a győzelem esélyét

2016. május 23. - Öreg Harcos

Miközben a Fidesz teljesen lerabolja az országot, és Orbán immár a leggazdagabb magyarrá lopta össze magát, Putyin jól megfizetett üzletembereiként pedig épp ki akarják vezetni Magyarországot az Európai Unióból, aközben az MSZP és a DK azon verseng egymással, hogy ki a baloldalibb a másiknál. Számukra ellenzékinek lenni annyit jelent, hogy a választók előtt azon izmoznak bőszen, hogy vajon Baja Ferenc, Molnár Gyula, Tóbiás József, Szanyi Tibor és Mesterházy Attila régi MSZP-je, vagy Gyurcsány '80-as évekbeli komcsi tempóját diktáló, Gréczy Zsolt és Vadai Ágnes merevarcú vallásos áhítatát zászlajára aggató, Eörsi Mátyásokkal felhígult DK-ja (új MSZP-je) e a menőbb. Össze kellene fogniuk, de már most eljátsszák a 2018-as győzelem esélyét. Ezek még a hímzett pártlogót is lelopják majd egymás dzsekijéről a kampányban.

Miközben mind az MSZP, mind pedig a DK politikusai nagy áhítattal, felelősségteljes, komoly arccal ágállnak az összefogás mellett Orbán 2018-as megbuktatása érdekében, már most eljátsszák az összefogás és a győzelem esélyét. Most éppen egy nyamvadt dunaújvárosi önkormányzati körzeten sikerült összeveszniük, és emiatt olybá tűnik, hogy színjáték a választók előtt ez az egész összefogósdi, valójában senki nem akarja. Ők biztosan nem.

Fotó: MTI-Szentmiklósi János

Merthogy ezek után joggal merül fel a kérdés: ha egy önkormányzati helyes sikerült összeveszniük, akkor mi lesz majd a kampányban? Mi lesz majd akkor, ha Varju, Baja, Eörsi, Mesterházy, Vadai, Gúr, Gyurcsány, Harangozó és a többi, saját baloldaliságát bőgő szarvasbika állása, országgyűlési képviselőssége lesz a tét, és erről kell majd megállapodniuk? Elkeserítő, de ezek a nagy összefogásban még a hímzett pártlogót is lelopják majd egymás kampánydzsekijéről a salgótarjáni piac melletti kitelepülésen.

Az igazán szégyenteljes persze, az Orbánék bukását áhító, megkeseredett, de még mindig valamiféle csodában reménykedő választók átverése. Merthogy hogyan lehet az, hogy miközben Orbánék szabadon garázdálkodnak, aközben ezek egymással izmoznak ahelyett, hogy az összefogást készítenék elő, és életképes, választható alternatívát tárnának a választó elé. Vajon nem Orbán vagyonosodásával és a fideszes tolvajlásokkal kellene foglalkozniuk egymás gyepálása helyett?

Mi ez, ha nem átverés? Ki hisz nekik ezek után, amikor szemrebegtetve mantrázzák az összefogás és Orbán megbuktatása melletti elkötelezettségüket? És miben hihetünk mi, választók?

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr108741492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása