Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Gyurcsány kudarcos tüntetése

2016. április 26. - Öreg Harcos

Ha egy párt minden erőt megmozgatva tüntetést hirdet a fideszes alaptörvény ötödik évfordulójára, és csak 800 ember megy el, érdemes elgondolkodnia a párt vezetőjének. A Demokratikus Koalíció hétfői tüntetésén pont ennyien voltak.

A szervezők pedig kitettek magukért. Zászlóerdő és külön, az eseményre gyártot molinó. Okos közönségterelés, amellyel a Budai Vár palotaépületének falára szorították tömegképzési céllal a gyülekezőket. A több hetes internetes kampány után mindez kevés.

A magyar nyilvánosságban csak a fáradhatatlan Gréczy Zsolt dalol többezres tömegről. A hűséges ATV operatőrei nehezen tudtak olyan képet komponálni, amelyből ne látszódott volna a tömeg vége. És közben a megfáradt miniszterelnök, nemzetünk önmagát egyetlennek gondoló lánglelkű szónoka inkább unottan hörgött egy lakossági fórumra valót. Havonta már csak egy-egy fellépést vállal, újdonságra, kezdeményezésre mostanra nem futotta tőle.

A DK most azzal próbált újdonságerejűt lépni, hogy úgymond civileket is felhívott a színpadra. Tóth „civil” Zoltánt, például. A hivatalos kommunikáció szerint „végre” megjött a civilek esze, és immár a korábban általuk mocskosnak mondott, lenézett pártok közé, pontosan e pártok egyikéhez odaléptek. Nem, nem azt mondták, Feri! Vannak civilek ilyenek és olyanok. Van Sándor Mária, aki saját ügyében mindenkit megszólít, de ezáltal nem (csak) a DK-nak segít, hanem más pártoknak is, akiknek számát már fel sem tudnánk sorolni. Kovács „civil” László vagy Császy Zsolt pedig nem is biztos, hogy tudja, miért, mi célból keveredett arra a színpadra, ahol most egyesek használni akarták őket. Ha Gyurcsány bármit akarna érteni valójában a civilek jogos politika-kritikájából, akkor nem így alázta volna meg őket a tüntetésén.

A rendezvényen nem tudtuk meg, mit akar a DK, milyen politikát képvisel. Az Orbán-ellenes sámándoboláson túl nem hallatszott semmi. Nem mondott semmit a volt miniszterelnök pártja céljairól, a kívánatos együttműködés módjáról vagy személyes jövőjéről. Nem véletlenül.

A DK már rég eldöntötte, hogy egyedül akar indulni. Keresve az alkalmat, hogy az MSZP-nek nekimenve újra egy nagy párt vezetője lehessen Gyurcsány. Bár már idénre ígérte a 15-20 százalékos párttá fejlődést, mindeddig ez elmaradt, maradt inkább az 5-10 százalék között. Így kell egy B-terv is. Most ezért néha Molnár Gyula MSZP-elnökségéről álmodozik, mert így reméli maréknyi frakcióját megteremteni az új országgyűlés ellenzékében.

Hogy aztán újra mindent előlről kezdhessen. Örök ellenzékben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr628664104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása