Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Bárándy, Schiffer és az alkotmányos mézesmadzag

2016. január 13. - Öreg Harcos

Ámulunk és bámulunk azt látva, hogy mi történik az Alkotmánybíróság új tagjainak megválasztása ügyében. A Fidesznek nincs kétharmada, és megkereste a frakcióval rendelkező pártokat, segítsenek neki. A politikai együttműködésért cserébe a kormánypárt csontot dob a parlamenti ellenzék együttműködni hajlandó részének.

Az MSZP örömmel szegődik a Fidesz partneréül ebben az árulásban. Biztos van egy elfekvő jogászprofesszor, vagy netán maga Bárándy Gergely, aki számára stabil megélhetést biztosíthat a hosszú alkotmánybírói karrier.

schiffer_orban_lazar.png

Az LMP nevében Schiffer András természetesen mindenre csak a haza és jogállam érdekében hajlandó. Így e nemes eszmék érvényesülése érdekében működne most együtt a Fidesszel. Állítása szerint a mostani alkotmánybíróválasztási kör 4 tagjában való együttműködés a Fidesszel lehetőséget teremt arra, hogy jobban őrizzék az újak a magyar alkotmányosságot. A saját jogvédő múltját ezzel végleg szembe köpő LMP-társelnök nem veszi észre, hogy minden kicsit elfogadható AB-döntésre jut tíz elfogadhatatlan és erkölcstelen döntés. Ráadásul a Fidesz előbb teszi működésképtelenné a testületet, semmint hogy politikailag kiegyensúlyozott viszonyokat teremtsen az AB-ben.

Ezek után annyi marad Bárándy és Schiffer számára, hogy a menekültkérdésről buta dolgokat regélő Lenkovics Barnabás újraválasztásához asszisztálva Pokol Bélával, Stumpf Istvánnal és másokkal együtt védheti a jogállamot a Fidesztől és más károkozóktól. Badarság.

Bárki ellenzéki politikus, független vagy ellenzéki frakcióhoz tartozó, aki egy ilyen döntésben együtt szavaz a Fidesszel, elárul mindent abból, ami a kormányváltáshoz vezet. Az alkotmányozás törvénytelen volt, az Alkotmánybíróság lejáratta magát, rendet csak egy politikai rendszerváltással lehet tenni. Az MSZP és a LMP az alkotmánybírók megválasztásának támogatásával most a Fidesz ölébe befekvő látszatellenzékként viselkedik. Akkor is, ha ki így, ki úgy, megpróbálja saját lelkiismeretének megmagyarázni árulását.

Nem felejtünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr218268326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása