Öreg Harcos Blog

Botka László megalázása

2016. június 27. - Öreg Harcos

A Magyar szocialista Párt úgy választott új vezetést, hogy közben megalázta legértékesebb emberét. Szégyen ez a szocialista politikai közösségre nézve. Súlyosabb következmény, hogy immár mindenki számára világos lehet: az új vezetésű MSZP és hű szövetségese, a DK nem győzni akar. Csak osztozkodni, alkudni és „orbántakarodjott” kiabálva ismét választást veszíteni 2018-ban.

A Magyar Szocialista Párt kongresszusának van számos következménye. Molnár Gyula kapott lehetőséget, hogy pártelnökként vezesse a megosztott szocialistákat. A kongresszus előtt Mesterházy Attila és Puch László hatalmi manipulációjának eredményeként újra belső klikkek döntöttek a pozíciókról. A korábban saját emberének tudott Harangozó Tamást folyamatosan gyalulta Mesterházy. Szanyi Tibor magát is alulmúlva fröcsögött létező és fontos problémákról úgy, hogy valójában fogalma sincs azok megoldásáról. Tóbiás József pedig – szegény – igyekezett menteni a menthetőt, de mivel nem tett javaslatot a 2018-as választásokra vonatkozóan, így a párt tagjai joggal kételkedtek vezetőképességében és víziójában.

11330543_d434c7d6275b42e9b5192f2acf469149_wm.jpgfotó: index.hu

A Fidesz-ügynök Hiller István történelmi bűne azonban sokkal nagyobb. A valóságtól elszakadt korábbi pártelnök nem csak, hogy a Fidesz által lett kijelölve és a jobboldali sajtó által édesgetve, de közben még arra is büszke, hogy legyőzte, megalázta az MSZP egyetlen sikeres politikusát és reménységét, Botka Lászlót. A saját félművelt közhelyeibe már évek óta belefáradt Hiller most stratégiai irányító akar lenni, miközben évek óta nem volt egyetlen érvényes és új gondolata, a korábbiakat pedig mindig a tanácsadói írták meg neki.

Hiller István immár végképp ráállt a Szűrös Mátyás és Szili Katalin által kijelölt nemzetinek és szocialistának egyszerre nevezett kilövőpályára. E politikai ideológiai gondolatcsomag azzal kérkedik, hogy mások nem nemzetiek eléggé, és majd ők. Ez azonban kevés lesz az MSZP szerencséjének megfordításához.

Jönni fog itt az összefogás követelése, a Demokratikus Koalícióval való összeborulás és sok minden más, amit már 2014 előtt is láthattunk. Egy dolog nem születik ebből: olyan, megújult ellenzék, amely épít az MSZP sikeres és fiatal politikusaira, Kunhalmi Ágnestől Harangozó Tamáson át Botka Lászlóig. Marad inkább a Fidesszel való korrupt együttműködés, a műellenzékiség, amelyből egy új szavazat sem lesz, csak és kizárólag újabb négy év a langymeleg parlamentben. Botka László nélkül az MSZP a maradék esélyét is eljátszotta annak, hogy komolyanvehető Fidesz-kihívó legyen.

És mit gondoljunk egy pártról, amely egyetlen sikeremberével így bánik el? Semmi jót. Mert kormányozni se lennének képesek, és a teljesítményt sem képesek honorálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr188847972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.