Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Pénzmosoda lesz a TV2-ből?

2016. április 05. - Öreg Harcos

A TV2-nél végrehajtott méltatlan politikai tisztogatások, valamint Miki Tímea egykori Echo Tv-s főszerkesztővé való kinevezése egyetlen dologról árulkodik: Habony Árpádékat nem a nézettség, nem a szakmaiság érdekli, hanem csak az, hogy legyen hol elkölteni, és legyen honnan visszafolyatni az állami hirdetésekre elköltött milliárdokat. Tényleg csak egy pénzmosodát akarnának csinálni a TV2-ből?

A külső szemlélő és egyszerű hírfogyasztó joggal áll értetlenül az előtt, ami a TV2-nél történik: a nézettségét, szervezettségét és a piaci pozícióit egyre inkább elvesztő csatorna sorra válik meg még azoktól a szakemberektől is, akik a csökkenő nézettség ellenére az utolsó pillanatig a hátukon vitték a TV2-t. Hiszen lehet bár sokféle véleményünk Kárász Róbertről, Dudás Ádámról, Azurák Csabáról, Vujity Tvrtkóról és mindazokról, akiket az elmúlt hetekben elbocsátottak, azt nem lehet rájuk mondani, hogy rossz szakemberek lennének, akik nem láttak még stúdiót és országos kereskedelmi csatornát közelről, és hirtelen csak pozícióba kerültek. Ők annak a tévés generációnak a tagjai, akik elsőként, egészen fiatal koruktól kezdve a kereskedelmi tévék világában, a nézettségi versenyeken, a professzionális műsorgyártások világában szocializálódtak.

(illusztráció: thestorydepartment.com)

Az ő kirúgásukkal olybá tűnik, mintha a csatorna jelenlegi tulajdonosai és vezetői tudatosan rombolnák le a TV2 még megmaradt pozícióit is. Mintha Habony és médiabirodalma nem is akarna megversenyezni a kereskedelmi tévék piacán, és egy szakmailag progresszív, modern, kiegyensúlyozott, nézett tévét csinálni a TV2-ből.

Hiszen, ha lenne bármiféle nézettségi, szakmai elvárásuk önmagukkal szemben - a színvonalbéli elvárásokról már ne is beszéljünk -, akkor nem az Echo TV korábbi vezérigazgatóját, Miki Tímeát szerződtették volna a hírműsorok élére. Az Echo TV nívóját, szakmai fejlődéstörténetét és médiapiacon elfoglalt helyét tekintve ugyanis sem nézettség, sem modernitás, sem progresszív műsorgyártás nem várható az új főszerkesztőtől. Miki Tímea kinevezését csakis politikai lojalitásának megkérdőjelezhetetlenségével lehet magyarázni.

Ha viszont a nézettségnövekedésnek és a professzionális működésnek még csak a szándékát sem észlejük a tévé új tulajdonosi és vezetői részéről, akkor mire is kellhet nekik a TV2?

Mi öreg harcosok láttunk már néhány dolgot és nekünk nagyon úgy tűnik, hogy Habony Árpádék nem a nézettségtől várnak piaci pozíciót és bevételt, hanem az állami szabályozástól és hirdetési milliárdoktól. Mintha csakis az a cél vezérelné őket, hogy legyen hol elkölteni, és legyen honnan visszafolyatni az állami hirdetések milliárdjait; a konkurenciát pedig nem tisztességes versenyben, hanem a Fidesz hatalomgépezete által legyártott jogszabályokkal akarják megszorongatni. Jelenlegi állás szerint tehát úgy tűnik, hogy a TV2-ből nem akarnak mást csinálni, mint egy egyszerű pénzmosodát, és immár a látszatra sem adnak. De az ország érdekében írjuk: ne váljék valóra a jóslatunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr288566954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása