Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

BREAKING: többen el akarják tenni láb alól Orbán új szövetségeseit?

2016. január 18. - Öreg Harcos

A Fidesz új szövetségeseket talált. Már vagy két éve, de sem Orbán, sem Lázár, sem Kósa nem dicsekedett vele. A hírek szerint Habony és Finkelstein mutatta be Orbánnak a két szürke eminenciást, Fortélyos Félelmet és Kiábrándult Közönyt. A két veterán szövetséges nem mindennapi játékos, olyan kormányok dolgoznak velük, mint az orosz, a kínai vagy az észak-koreai, de korábban olyan nagy ágyúkkal is együttműködtek, mint Sztálin, Hitler vagy Rákosi. Tevékenységükben az az igazán durva, hogy úgy váltak az Orbán-rezsim és más diktátorok szövetségeseivé, hogy valójában a népnek adnak tanácsot. Nagyon úgy fest, hogy többen merényletet terveznek a két különös szövetséges ellen.

De ne rohanjunk ennyire előre, előbb nézzük, hogy miről beszélünk.

210-003_5cd0b28aab14a4142d471c7d69b8f913762a7b94-nol.jpg(illusztráció: Marabu / nol.hu)

Fortélyos Félelem fő szakterülete az igazságügy, a rendvédelem és a munkaügy. Eszközei az évtizedek során sokat cizellálódtak, de a lényeg az, hogy néhány szemléletes példával, régről itt maradt beidegződésekkel és emberi gyarlósággal elérje, hogy ne merjen senki szembe szegülni a hatalmon lévőkkel és a hozzájuk köthetőkkel, ha valakinek van is rossz érzése azzal kapcsolatban, ami történik a közéletben, akkor ne merjen erről nyíltan beszélni, nehogy kirúgják őt vagy a családtagját, esetleg emiatt nehogy megtalálja valamilyen vegzatúrával egy hatóság. Fortélyos Félelem akkor éri el egy-egy országban saját szakmai csúcsát, ha eléri, hogy nem csak barátnak elmondani ne merje, de gondolni se merjen az ember fia arra, hogy másként is lehetnének a dolgok, nehogy baj legyen belőle.

Kiábrándult Közöny szintén régóta van a szakmában, az ő szakterülete a legmocskosabb politika és a pszichológia. Zsenialitása abban áll, hogy úgy támogatja a szövetségesét (jelen esetben a Fideszt), hogy elhiteti: a többiek ugyan olyan ocsmányok, és gerinctelenek, mint a szövetséges, vagyis nincs különbség, mindenki tolvaj, hazug és álszent, tehát mindegy mi történik a közéletben, minden politikus genya, így mindegy is ki van hatalmon, mindegy, hogy ki lopja el a közöst. Kiábrándult Közöny kormányzati szövetségesével közösen megbénítja örök ellenségét, a Társadalmi Szolidaritást, mert a stratégiája szerint, amíg az ember a helyzethez képest megvan, addig nem érdekeli, ha a másik kevésbé érzi jól magát, mert az a másik polgár biztosan megérdemli, nem kell neki segíteni, van is rá önigazolása, és amúgy is.

Fortélyos Félelem és Kiábrándult Közöny azokban az országokban dolgozik a leghatékonyabban, ahol döglött a szakszervezetiség, ahol él a házmesterkultúra, ahonnan a Társadalmi Összefogás és a Kölcsönös Bizalom rég emigrált. Manapság Magyarország az egyik legjobb terep Orbánék két legkártékonyabb szövetségesének, mégis mintha valami elindult volna az elmúlt napokban.

De kik akarják eltenni láb alól Orbán új szövetségeseit?

A jelek szerint Sándor Mária, Hosszú Katinka, több száz orvos, szakápoló, és most néhány elcsigázott pedagógus is eltökélte, hogy végeznek Fortélyos Félelemmel és Kiábrándult Közönnyel.

Mi, öreg harcosok láttunk már ilyesmit, de a helyzet az, hogy ezek a heroikus küzdelmek csak akkor lehetnek sikeresek, ha sikerül Társadalmi Szolidaritást, Társadalmi Összefogást és Kölcsönös Bizalmat az önkéntes száműzetésükből hazahívni. Nélkülük ugyanis Sándor Mária, Hosszú Katinka, az orvosok, szakápolók és pedagógusok harca kudarcra van ítélve.

Egy nagyra becsült német kollégánk, Martin Niemöller így fogalmazott egyszer: "Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, nem szóltam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, nem szóltam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, nem szóltam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, már nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna."

Mi azt javasoljuk mindenkinek, aki még átlát a szitán, hogy ne hallgasson a finnyás fanyalgókra, a trükkös elhessegetőkre, a fideszes zombikra és az örök pesszimistákra, az örökös politikán kívüliekre, mert ők is az Orbán-rezsim szövetségesei, akaratukon kívül is annak a sötét erőnek dolgoznak, ami mindnyájunkból reménytvesztett közmunkást, kiátkozott értelmiségit, lecsúszott középosztálybelit és depressziós tartós munkanélkülit csinál.

Ne hallgasson senki a károgókra, hanem vegye fel a harcot Sándor Mária, Hosszú Katinka, a több száz orvos, szakápoló és pedagógus oldalán, mert ha nem teszi, akkor nem lesz senki, aki megmentse a gonosztól, Orbántól, Lázártól, Kósától, a Fortélyos Félelemtől és Kiábrándult Közönytől, akik igazi erejüket majd a terrorellenes harcnak hazudott rendkívüli állapot során mutatják meg, amit józan ember nem kívánhat Magyarországnak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr788282142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása