Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A Hiller-Habony tengely

2016. február 21. - Öreg Harcos

Hiába, na: mi is öregszünk. Az öreg harcos nem állapot, hanem folyamat. És aki öregszik, annak bizony lankad a figyelme, no meg gyengül a memóriája. A rövidtávú, legalábbis. Mert a régi emlékek elevenen élnek.

Az öreg motorosok soha nem halnak meg...  (fotó: where'smyT-backandotherstories)

Amikor például Hiller haver még az ezredforduló első éveiben a baloldal megújítását ígérte, na kivel is? Hát a Gyurcsány Ferivel tandemben. Mertek baloldalinak lenni oly nagy hangerővel, hogy még az akkoriban útelágazodó Medgyessy miniszterelnök rosszallását is kivívták.

Aztán felgyorsultak az események, Fletó miniszterelnök, a haverja meg pártelnök lett (azt az aprócska állítólagos árulást, amit a rossz nyelvek szerint Hiller ama bizonyos Toller-kirohanós MSZP elnökségi ülésen elkövetett, Feri nagyvonalúan lenyelte, mint ahogyan Maya Gold is szokott lenyelni ezt-azt). Szép volt minden, bár Hiller néhány évvel később már panaszkodott, de ennek mi, öreg harcosok nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget.

Majd jött a hatszoros bukta, a 2009-es Európa Parlamenti választástól a 2014-es önkormányzati választásokig bezárólag, és Hiller haver alámerült, mint egy bukott angyal, hogy tavaly ősszel aztán újból mint a baloldal megújításának contendere bukkanjon fel ismét. Arra persze ügyelt, hogy leköszönő miniszterként 2010-ben még gyorsan kinevezze a sofőrjét a Párizsi Magyar Intézet egyik vezető beosztásába, vagy kabinetfőnökét a patinás bécsi Collegium Hungaricum igazgató-helyettesévé – a szakma rosszallását is kiváltva ezzel.

Mindehhez képest némi feltűnést keltett, amikor a regnáló miniszterelnök hirtelen és váratlan megdicsérte a mi Pistánkat. Aztán jött a revans: Pista meg Viktort dicsérte, hogy milyen szép kerítést épített a menekültek ellen.

Mi, öreg harcosunk csak csodálkoztunk és tanakodtunk, vajon mi lehet a haver hirtelen túlmozgása mögött? Miért ront be úgy az ajtón, mint akit küldtek? Öregségünkben persze nem láttuk a fától az erdőt és még a nyálunk is kicsordult, mint amikor vénember elalszik a nyári nap sütötte verandán. Igen. Öregek vagyunk, de hülyék nem. Nem vagyunk hülyék, legfeljebb lassúak. Mert el kellett telnie egy kis időnek, míg leesett a tantusz.

A tantusz Hiller hű padavanja, Petrák Béla képében esett le. Tudjátok, ő volt a haver kabinetfőnöke, majd 2010 után a Collegium Hungaricum igazgató-helyettese. Sokak sokfélét beszélnek arról, hogy miként futotta be fényes karrierjét, de az ilyen rosszindulatú megjegyzésekre mi, öreg harcosok csak legyintünk – hiszen csak az nem volt tolvaj vagy besúgó hírébe hozva az elmúlt 40 évben, aki egyáltalán nem számít.

Béla viszont nagyonis számít. Meghagyta őt a Fidesz egy ideig a zsíros bécsi állásban, majd diszkérten eltávolította onnan, linkedin profilja szerint 2012-ben. De Béla a pesti képzőművészeti szcéna stammgast-ja maradt, noha mérnöki előélete erre látszólag semmilyen pre-indikációval nem szolgál.

Olyannyira az maradt, hogy még Nagy Boglárka, a szépségkirálynőből lett festőművész is szívesen fotózkodik vele.

petrakbela_nagyboglarka.pngNagy Boglárka és Petrák Béla

Ennek persze semmi jelentősége nem volna, ha.

Ha Nagy Boglárkáról nem derülne ki a minap, hogy Habony Árpád barátnője. És akkor zárjuk rövidre. HillerPista gyors fideszes karrierjét valószínűsíthetően semmi más, mint az a tény alapozza meg, hogy kabinetfőnöke, aki 2012 óta immár bécsi műkereskedő, jóban van Orbán Viktor főtanácsadójának, Habony Árpád barátnőjével. Kis pénz, kis foci, mondta annak idején a halhatatlan Puskás Öcsi. Kis árulás, kis szívesség – mondhatnánk mi.

És mindez akár mellékszál is lehet egy nagyobb történetben. Az ATV jobbra tolódásán az egész baloldali facebook közösség lamentál nap mind nap. Újabb és újabb konteók, de leginkább a teljes értetlenség jellemzi e reakciókat. Pedig lehet, hogy a magyarázat itt is egyszerű: nem Kálmán Olga vagy Somogyi Zoltán vált hirtelen Orbán Viktor hívéve, hanem csak annyi történt, hogy Habony tanácsadó itt is megvetette a lábát. És ezt meg hogy?! - tehetnénk fel a klasszikus kérdést.

Hát mindössze úgy, hogy Boglárka szülei a Hit Gyülekezete prominensei. Azaz ugródeszkát, sőt trambulint jelenthetnek a mi jó Árpádunk számára.

További jó szórakozást kívánunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr818409412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása