Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A bérrettegők gumicsontja

2016. január 21. - Öreg Harcos

A Fidesz év elején magasra csavarta a hülyeséget. Sorkatonaság, terror elleni alkotmánymódosítás, abortuszszigorítás, és hasonlók. Ezek ostobaságával és értelmetlenségével nem is szabad foglalkozni. Csak küzdeni kell ellenük földön, vízen, levegőben. Azonban a megmondók és Facebook-huszárok viselkedése ilyenkor elemzendő. Vannak a gumicsont-detektorral szerelt játékosok és vannak a másokat lenézően bérretegőzők. Mi, öreg harcosok mindkét típust megvetjük.

A gumicsontológusok okosabbak mindenki másnál. Ők látják és egyben meg is képesek határozni, mi a valójában fontos dolog. Ha valaki más kérdést tekint fontosnak, az vagy áruló, vagy buta, vagy nem ért a kommunikációhoz. A gumicsont-szakértők szerint ezeket a Fidesz mindig tudatosan dobja a közélet mocsarába, és a buta kommentelők, újságírók, közéleti szereplők, ha elgondolkodnak e javaslatokon, akkor már bele is estek a Fidesz csapdájába.

Van, aki nem retteg... (illusztráció forrása: Marabu / nol.hu)

A probléma ezzel az, hogy senkinél nincs ott a bölcsek köve. Senkinél. Annál sem, aki sportot űz abból, hogy bebizonyítsa, ő maga a bölcsek köve, és tud mindent.

A bérrettegőzők még a gumicsont-szakértőknél is károsabbak. Szerintük akik szót emelnek, valójában nem is létező, be sem következő bajokra hívják fel a figyelmet. Mintegy sportot űznek abból, hogy aggódnak e dolgok miatt. A bérrettegő olyan ember a vádlók szerint, aki csak ezzel hajlandó foglalkozni, nem is gondol mást a világról, és egy jó orbánviktorozásért az anyját is eladná.

Mind a bérretegőzőkkel, mind a gumicsont-szakértőkkel az a baj, hogy súlyosan tévednek. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy idővel mindent megcsinál a Fidesz. Legyen szó akár a vasárnapi boltbezárásról, akár a kerítésépítésről, akár a csaló választási rendszerről, akár a magánnyugdíjpénztárak felszámolásáról.

A bérrettegőzők úgy kérdőjelezik meg a tisztességes aggódók erkölcsi tisztsségét, hogy arra semmilyen erkölcsi alapjuk nincs. A gumicsontológusok pedig úgy kritizálják mások hozzáértését, hogy közben valójában csak vélményük van, különleges hozzáértésük nincs.

Egyikőjük sem veszi észre, mind csak ugyanattól, a Fidesz szorongattatásától érzik rosszul magukat. És dühüket inkább a hozzájuk közlebb állókon vezetik le, mert nekik kockázatmentesebben tudnak ártani. Ez az igazi baj.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr648298592

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bolond időket élünk: Novák Előd, mint tiszteletbeli Átlátszó-informátor 2016.01.21. 14:59:47

Soha nem hittem volna, hogy a Jobbik kisdobosa tud olyat csinálni, amire azt mondom, hogy szép volt. Hát most ez a nap is eljött.  Novák ugyanis tegnap közzé tett a Facebook oldalán egy titkosított anyagot, amelynek persze normális országban nem hogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása