Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Az Orbán–Putyin-tengely

2015. november 10. - Öreg Harcos

„Amerikában verik a négereket” – az elmúlt napokban ez volt a magyar közmédia mottója. Ennek igazolására azt hozta fel a fideszes propaganda, hogy immár a Capitoliumon is arról beszélnek a képviselők, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövete hibás politikát követ. Nem kritizálnia, hanem védenie, támogatnia kellene a magyar kormányt.

Ezzel szemben az igazság természetesen más. Ahogyan azt az Index tényfeltáró cikkéből láthatjuk, a Fidesz magyar adófizetői pénzen ismeretlen és Putyin zsoldjában álló kongresszusi képviselőket tudott csak megnyerni a magyar-ügy, helyesebben az orbáni politika védelmére. A sokmillárd forint így válik teljes pazarlássá.

Fotó: cink.hu

Mert az nem használ Magyarországnak, ha a zs-kategóriás, ismeretlen, a külpolitikai területen sosem mozgó képviselők lobbisták által megírt beszédekkel fáradnak a kasszához. Az nem segít Magyarországnak, ha Putyinnal ápolt barátságukról elhíresült politikusok mindent elkövetnek, hogy mossák Orbán Viktor szennyesét az Egyesült Államokban. Hol van már néhai Tom Lantos színvonala? Aki mindig akkor szólt, amikor kellett, úgy, ahogyan kellett – ráadásul nagy tekintélye is volt, és nem pénzért tette, amit tett.

A Fidesz nem azért költ e lator képviselőkre, hogy Magyarország képét formálja az Egyesült Államokban. Mert az nem így kell – ezt ők is tudják jól. Senki által nem ismert képviselők lényegtelen hozzászólásai csak rontanak hazánk hírnevén. A Külügyminisztérium nem tőlük tájékozódik Washingtonban a magyar helyzetről, hanem hivatalos és nem hivatalos csatornákból.

Orbán Viktor kormánya kizárólag azért költ el sokmilliárd forint adófizetői pénzt az Egyesült Államok fővárosában, hogy a magyarországi propaganda használni tudja ezt hivatkozásként. A Fidesz amerikai lobbistái olyanok mint egy külföldi Civil Összefogás Fórum. Nekünk hazudnak a mi pénzünkből, csak washingtoni kerülő úton.

Mindezek ellenére érdekes, hogy a Putyinnal egy gyékényen árulás bélyege mennyire nem érdekli a Fideszt. A lóláb pedig itt is kilóg. Orbán valójában büszke arra, hogy az orosz elnök európai ügynökeként irányítja hazánkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr118067380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása