Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A DK és az MSZP kamu-aláírásgyűjtése

2017. február 08. - Öreg Harcos

Az MSZP és a DK nagy hanggal hirdeti immár napok óta, hogy ők aztán nemcsak hogy támogatják a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezését, de még aláírásokat is gyűjtenek. Aki azonban egy kicsit is utánanéz az állításoknak, könnyen beláthatja, hogy ez egészen egyszerűen hazugság. Nem tesznek ők egy lépést sem azért,hogy összegyűljön a kellő számú aláírás a népszavazáshoz. Megpróbálják legalább láttatni a cselekvést.

Miután a DK-nak nem sikerült online adatbázist építenie a Momentum Mozgalom olimpiás aláírásgyűjtését felhasználva, napok óta azt harsogják, hogy tevékenyen, aktívan kiveszik a részüket az aláírásgyűjtésből. Első hallásra az ember azt gondolná, hogy a DK aktivistái hetek óta kint vannak a mínuszokban, és gyűjtik az utcán, piacokon, tereken az aláírásokat. Mindez persze nem igaz. A DK-nak az aláírásgyűjtés és a népszavazás támogatása azt jelenti, hogy megkérte a szimpatizánsait, írják alá a kezdeményezést. Sőt! Még a "DK elnöksége is támogatja az olimpiaellenes aláírásgyűjtést". Mindez azonban nem jelent többet, mint hogy ők maguk is aláírták a kezdeményezést; nem mentek ki az utcára, a mínuszokba, nem tettek egy lépést sem azért, hogy összegyűljön a kellő számú aláírás.

fotó: MTI

Tegnap az MSZP is nagy sietve jelentette be, hogy kilenc nappal a határidő előtt, ők is bekapcsolódnak az aláírásgyűjtésbe. Hogy mit jelent ez pontosan? Ha megnézzük a közzétett aláírásgyűjtő-pontokat, akkor kiderül, hogy nem mást, mint hogy ha akarsz, bemehetsz a budapesti pártirodákra, és aláírhatod a népszavazási kezdeményezést. Tehát, ők sem mennek el a választókhoz, az utcákra, terekre. Éppúgy nem települ ki az MSZP, mint a DK, nem tesz egyik párt egy lépést sem azért, hogy valóban összegyűljön a szükséges számú aláírás.

Hogy mi ezzel a baj?

1. Ez minden, csak nem aktív, kemény, cselekvő ellenzéki politizálás. A DK-nak és az MSZP-nek csak a hangja nagy: Gyurcsány nagyon harcias, ha az évértékelőjében ellenzéki összeesküvésekről és Orbán Viktorról kell beszélni; az MSZP kiválóan tud szembemenni a Fidesszel, ha meleg szobákban kell sajtótájékoztatót tartani vagy a parlamentben felszólalni. De ha cselekedni kell, akkor inkább csak a lábukat lógatják, majd mikor észbe kapnak, hogy ez talán a saját szavazóiknak sem tetszik, elhazudják a cselekvést.

2. A második probléma éppen ez az elhazudás, csúsztatás. Ez ugyanaz a rossz, régi, Orbán által tökélyre fejlesztett politikai minta, ami miatt a magyarok megutálták a politikát, s kiábrándultan, tétlenül nézik végig, ahogy a Fidesz széthordja Magyarországot és a magyar demokráciát. Pont ez az, amit meg kellene haladnia az ellenzéknek, ha el akarja zavarni a Fideszt. Mert ezen a terepen, ebben a politikában Orbán Viktor a legjobb. Ebben, ezzel őt biztosan nem lehet megverni. De talán az MSZP-nek és a DK-nak nem is ez a legfontosabb.

 

 

Kapcsolódó: írásunk: Bérmunkásokkal gyűjtet aláírást a Momentum?

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr4912236678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása