Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Fodor Gábor: Orbán Viktor hasznos söprögetője

2016. március 09. - Öreg Harcos

Fodor Gábortól az elmúlt fél évben semmire sem emlékszünk. Nem szólt keményen a menekültügyben, nem szólt Putyin-ellen, nem láttuk őt védeni a pedagógusokat. Manapság Bodnár Zoltán többet szerepel a Liberális Párt nevében, mint a pártelnök. Ezek után adott interjút a Fodor a Mandinernek.

A sosem aktív munkavégzéséről ismert pártelnök most utólag, hosszan magyarázza saját bölcsességét: nem volt elhibázott az SZDSZ koalícióra lépése az MSZP-vel, ki kellett volna szállni a Bokros-csomag után, és a többi. Látszik: Fodor Gábor nem tanult az elmúlt évtizedekből. És még minimális, valódi önkritikára is képtelen. Közben cinikusan jó jelöltnek hazudja a főpolgármester-jelöltként minősíthetetlen eredményt elérő Bodnár Zoltánt, aki Simicska Lajos szívességéből sok-sok Mahir-oszlopon is hirdethetett 2014 őszén. 

(fotó: index.hu)

De nem is ez a legnagyobb baj a Mandiner-interjúval. Fodort az Orbán-rezsim azért tartja, hogy véleményével megőrizze a korai Fidesz, a korai Orbán Viktor hitelességét. E feladata fontos, így elegendő, ha ritkán szól. Olyan ő, mint egy söprögető a régi idők focijában: amikor már mindenki mást elfektetett egy csatár, jön a söprögető, és megmenti a kapust a kínos védeni valótól. 

Fodor Gábor Orbán rendszerének fontos ékköve: nem is véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila elintézte parlamenti mandátumát, szemben a DK és a szocialisták valódi érdekeivel. Most Simicska Lajos ügynökvádjával szemben védi meg Fodor a miniszterelnököt, mintha ő tudná, hogy valójában mi történt. És mintha nem éppen ő lett volna úgy minisztere egy kétharmados kormánynak, hogy közben ő maga se tett volna semmit az ügynökakták nyilvánosságáért.

Fodor a múlt embere. A liberalizmus képviseletében hiteltelen. A rendszerváltás helyes iránya ellenére képtelen szembenézni azokkal a hibákkal, amelyek zsákutcába juttatták hazánkat. Amikor  az EP választáson 2014-ben országos szervezet híján a Liberálisok el sem indultak, leleplezte magát Fodor: nem a liberalizmus képviselete a célja, hanem személyes anyagi túlélésének bebiztosítása, és Orbán Viktor utóvédként való védelme. 

De erre már nincs senkinek szüksége.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr128456072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása