Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

A megtért ellenzéki

2015. december 11. - Öreg Harcos
Néha érdemes figyelni arra, hogy mit tesznek azon ellenzéki politikusok, akik már mindenkit elárultak, akik nekik segítettek, és mégis próbálkoznak. Nem, most nem Fodor Gáborról lesz szó... Hanem Kónya Péterről.
Történt ugyanis, hogy a magát baloldali mozgalmárnak nevező volt katona megszavazta a Fidesz határozati javaslatát a kötelező kvóta ellen. Gondolhattuk volna, hogy a DK-hoz vagy Fodorhoz hasonlóan ő is csak félrenyomta a gombot, csak egy másik ügyben, de nem ez volt a helyzet.
Kónya Péter éppen próbálja megfogni a lényeget (fotó: Stiller Ákos / hvg.hu)
Kónya Péter büszkén ki is állt a számára megadatott kormányzati propaganda-dicsfénybe, és néhány percben "megtért ellenzékiként" elmagyarázhatta, miért tévednek a hazaáruló ellenzékiek, és miért ért ő épp egyet a Fidesszel. Annyi bölcsesség Kónyába nem szorult, hogy belátta volna, a Fidesz így használja őt cinikusan saját hatalmi céljaira. De mindegy is ez.
Viszont e saga következő fejezete sokkal érdekesebb. Az Együttől elkülönült és a Szolidaritással sem igazán szolidáris független parlamenti képviselőként ténykedő Kónya határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. E javaslat célja nem világos, mert a benyújtott szöveg nem egyértelmű és zavaros.
Arra lehet következtetni, hogy valakik szóltak Kónya Péternek, hogy mindennek van határa. A kötelező kvóta ellen a Fidesz embertelen kampányának uszályába keveredő képviselő most ilyet szól: "a kvóták ellen szavaztam. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy hazánknak pusztán alapvető emberi kötelességből - már nem is számítva a nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségeinket - segítenie kell és nem elzárkóznia, a segítséget kérő, bajba jutott embertársainkon".
Tehát: bár az EU a kvóta révén akar segíteni, Kónya szerint máshogy kellene akarnia ezt az EU-nak, és emberségesnek kell lenni. De hát akkor miért tetszett megszavazni a Fidesz embertelen határozati javaslatát?!

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr218155638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása